AJF Bihor şi Centrul de Formare Profesională MARA au semnat un protocol de colaborare pentru organizarea cursurilor atestate de preparator sportiv.

Cei care îşi doresc să se atesteze în acest domeniu vor putea urma un curs recunoscut atât de către Ministerul Muncii, cât şi de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării, cu recunoaștere internațională în peste 60 de țări.

„Este vorba de un proiect-pilot, încheiat în premieră între un AJF și un centru de formare. Efectele se vor vedea pe termen lung, meseria de preparator sportiv fiind pliabilă pe toate ramurile sportive. Partenerii noştri în acest demers au fost selectaţi pe criterii clare, obiective. Ne dorim profesionalizarea meseriei de peparator sportiv şi, în anii următori, să creştem frumos şi să ne dezvoltăm împreună”, a declarat Radu Bitea, preşedintele AJF Bihor.

Acest curs este structurat pe 80 de ore. La curs pot participa absolvenți ai Facultății de Educație Fizică și Sport și posesorii carnetului de antrenor. În urma parteneriatului, antrenorii care activează în cadrul AJF Bihor vor beneficia de o reducere de 20% din taxă.