Foto: www.academia-uta.ro

Duminică, 7 mai, de la ora 12:00, se vor disputa cele două semifinale din cadrul Ligii de Tineret, competiție aflată la prima ediție. Echipele ce au obținut calificarea în careul de ași, la finalul etapei de play-off, sunt: UTA Arad, Farul Constanța, FCSB și Universitatea Craiova.

FCSB – UTA Arad

Arădenii au condus detașat seria de vest a competiției, reușind să încheie play-off-ul cu un avans de 6 puncte față de echipa clasată pe locul 2, Universitatea Craiova. Dacă în sezonul regular UTA a încheiat neînvinsă, având 9 victorii, 2 remize și cel mai bun golaveraj, 36 de goluri marcate și doar 9 primite, parcursul din play-off nu a fost la fel de reușit, atât din punct de vedere al rezultatelor (5 victorii, 2 remize și 3 înfrângeri), cât și în ceea ce privește golaverajul (14 goluri marcate și 11 primite).

După plecarea lui Patrick Andreaș la Ripensia Timișoara, în liga secundă, în pauza de iarnă, cel mai bun marcator al formației a rămas Ahmed Ekmekci. Acesta a punctat de 12 ori în actualul sezon, reușind să îl depășească pe Andreaș în ultima etapă din play-off cu golul reușit în victoria UTA-ei de la Sepsi, scor 3-0.

FCSB a încheiat pe poziția a 2-a în clasamentul play-off-ului seriei de est, la 3 puncte de Farul Constanța, echipa de pe primul loc. Aceștia au de departe cel mai bun atac din competiție, reușind nu mai puțin de 73 de goluri în cele 21 de runde scurse din sezonul regular și play-off! Topul marcatorilor e condus de Ștefan Moraru, tânărul jucător având peste 20 de reușite în acest sezon!

Pe lângă prezența în semifinalele Ligii de Tineret, formația din București se pregătește și pentru finala Cupei de Tineret unde a ajuns după ce a trecut de CFR Cluj în semifinale cu scorul de 4-0. În finala, programată pe 24 mai, la Sibiu, FCSB va lupta pentru trofeu cu Farul Constanța.

Universitatea Craiova – Farul Constanța

Constănțenii s-au luptat pentru prima poziție în clasamentul seriei de est până spre finalul etapelor din play-off, reușind să încheie sezonul cu un avans de 3 puncte față de FCSB și să obțină calificarea în semifinale de pe primul loc al clasamentului. Doar două partide a pierdut Farul în acest sezon în campionat, ambele în fața Rapidului.

53 de goluri au marcat și 18 goluri au primit constănțenii în cele 21 de meciuri de campionat, aceștia având nu mai puțin de 20 de marcatori diferiți! Golgheterul formației este Robert Băceanu, cu 8 reușite, în urma lui, cu 7 goluri, fiind Luca Băsceanu.

Universitatea Craiova a bifat prezența matematică în semifinale după ce a trecut în ultima rundă a play-off-ului de ACS Viitorul Cluj cu 3-1, păstrând astfel distanța de 1 punct în clasament față de CFR Cluj.

Cel mai bun jucător al finalei Ligii Elitelor U17 câștigată anul trecut de Universitatea, Robert Lăpădătescu, este unul din principalii marcatori ai formației în actualul sezon, alături de Ionuț Cîrpici și Alexandru Melniciuc, cei trei marcând aproape jumătate din totalul de 52 de goluri reușite de Craiova în acest campionat.

Programul semifinalelor (dublă manșă):

Semifinala 1:

TUR: Duminică, 7 mai, ora 12:00: FCSB – UTA Arad

RETUR: Duminică, 14 mai, ora 12:00: UTA Arad – FCSB

Semifinala 2:

TUR: Duminică, 7 mai, ora 12:00: Universitatea Craiova – Farul Constanța

RETUR: Duminică, 14 mai, ora 12:00: Farul Constanța – Universitatea Craiova

Datele și orele de disputare pot suferi modificări. Programul actualizat al competiției poate fi găsit aici.

Finala mică, alături de marea finală vor avea loc pe noul stadion „Eugen Popescu” din Târgoviște duminică, 28 mai.