Liga 1 rezervată fetelor programează în acest weekend meciurile etapei cu numărul 8. Runda reprezintă un nou prilej pentru dueluri de la distanță între echipele din fruntea clasamentului.

Pentru a patra oară în acest sezon, Vasas Femina Odorheiu Secuiesc se află în fotoliul de lider. Fair Play, de două ori, și Heniu, o dată, sunt celelalte două grupări care și-au privit adversarele de sus în această stagiune!

În ciuda faptului că e singura echipă cu punctaj maxim, multipla campioană „U” Olimpia Cluj nu s-a aflat până acum în postura de lider! Ardelencele au stat în prima etapă a sezonului, meciul din deplasare cu ACS Piroș Security Protect fiind amânat, și, din această cauză, au fost tot timpul în urmărirea liderului, indiferent care a fost acesta!

Etapa trecută „U” Olimpia Cluj a învins categoric formația Heniu Prundu Bârgăului, scor 4-0, și pare de neoprit și în acest sezon. Echipa pregătită de Daniel Sima joacă în această rundă la Comloșu Mare, noua casă e fetelor de la Banat Girls, care ocupă ultimul loc în ierarhia Ligii 1.

Campioana României a disputat miercuri, 3 noiembrie, și partida restantă din etapa 5 cu Fotbal Feminin Baia Mare, clujencele impunându-se cu 4-0, scor care le-a adus la un punct în spatele liderului actual, Vasas Femina Odorheiu Secuiesc.

Liderul Vasas femina Odorheiu Secuiesc pornește cu prima șansă în duelul de pe teren propriu cu Fotbal Feminin Baia Mare. Fetele lui Attila Vágó au făcut primul pas greșit în runda precedentă, 3-3 în deplasare cu Politehnica Timișoara, rezultat în urma căruia însă au revenit pe primul loc, profitând de înfrângerea echipei Heniu Prundu Bârgăului de la Iclod.

După eșecul din etapa precedentă, Heniu Prundu Bârgăului are un nou examen dificil, la Ciorogârla, cu Fair Play, care a fost prima în Liga 1 după a doua și a treia etapă. Înfrângerile cu CSM Alexandria – pe teren propriu și cu ACS Piroș Security Arad – în deplasare au făcut ca fetele de la Fair Play să coboare pe locul 5.

Politehnica Timișoara joacă în această rundă la Târgu Mureș și dorește să confirme jocul bun din runda precedentă, când a remizat, 3-3, pe teren propriu, cu Vasas. În ultimele două etape, adversara bănățencelor, Ladies Târgu Mureș, a încasat 11 goluri fără să înscrie vreunul.

Echipă cu pretenții, Piroș Security Arad are în acest weekend cea mai lungă deplasare a sezonului. Gruparea arădeană va juca la Galați cu Universitatea, echipă fără puncte pe teren propriu în acest sezon.

Uvertura rundei a 8-a este programată sâmbătă, 6 noiembrie, la prânz la Târgoviște, acolo de se vor confrunta CSȘ Târgoviște și CSM Alexandria. În cazul unui succes, fetele de la CSM Alexandria vor urca, fie și doar pentru 24 de ore, pe locul secund al clasamentului!

Programul etapei 8 din Liga 1 Feminin:

sâmbătă, 6 noiembrie, ora 12:00
CSȘ Târgoviște – CSM Alexandria

duminică, 7 noiembrie, ora 11:00
AFC Fair Play București – ACS Heniu Prundu Bârgăului
ACS Vasas Femina FC – ACS Fotbal Feminin Baia Mare, în direct pe FRF TV și Liga Feminina
Ladies Targu Mureș – Politehnica Timișoara
Universitatea Galați – ACS Piroș Security Protect
Banat Girls – Universitatea Olimpia Cluj

Clasament: 1. Vasas Femina 19p; 2. „U” Olimpia 18p; 3. Heniu 18p; 4. Alexandria 15p; 5. Fair Play 13; 6. Piroș 9p; 7. Timișoara 7p; 8. Ladies 6p; 9. Galați 3p; 10. Târgoviște 3p; 11. Baia Mare 2p; 12. Banat Girls 1p

Programul etapei 8 din Liga 2 Feminin:

SERIA 1 – duminică, 7 noiembrie

ora 11:00
ACS Activ Slobozia – CN Nicu Gane Fălticeni
ACS Vulpițele Galbene – Atletic Club Onix 2010
ACS Navobi Iași – AFK Csiksereda Miercurea Ciuc

ora 14:00
ACS Vasas Femina FC 2 – AFC Măgura 2012 Bacău

Clasament: 1. Miercurea Ciuc 18p; 2. Navobi 15p; 3. Selena ȘN 12p; 4. Vulpițele Galbene 12p; 5. Atletic Club Onix 8; 6. Vasas Femina FC 2 6p; 7. Nicu Gane 6p; 8. Măgura 1p; 9. Activ 1p

SERIA 2 – duminică, ora 11:00

AFC Universitatea Olimpia Cluj 2 – ACS Atletic Drobeta
ACS Academia de Fotbal și Tenis Măgura – ACS Dream Team
AS CS Carmen București 1937 – ACS Atletic Olimpia Gherla

– ACS Olimpic Star Cluj stă în această rundă

Clasament: 1. Universitatea Olimpia 12p; 2. Carmen 9p; 3. Dream Team 9p; 4. Atletic Olimpia 9p; 5. CS United 8p; 6. Atletic Drobeta 7p; 7. Academia Măgura 5p; 8. Olimpic Star 0p

ARTICOL DE Adi Dobre