SuperLiga Feminină continuă în acest weekend cu etapa numărul 5, penultima din turul sezonului regular. Echipele s-au pregătit intens în ultima săptămână și sunt gata să dea totul pe teren într-o nouă etapă.

Ca în fiecare etapă, se pot bucura și de fotbal live:

  • Politehnica Timișoara – FK Csikszereda, 14 octombrie, ora 13:00 – se vede în direct pe FRF.tv
  • Farul Constanța – ACS Tg. Mureș 1898, 15 octombrie, ora 11:00 – se vede în direct pe canalul de YouTube Farul Constanța
  • CS Gloria 2018 BN – Universitatea Cluj se va juca pe 21 noiembrie, de la ora 13:00 și va putea fi urmărit în direct pe Pro Arena. Partida a fost amânată în urma participării clujencelor în runda 2 a UEFA Women’s Champions League

Vineri, 13 octombrie
Ora 11:00 CSM Alexandria – FK CSikszereda

Campionatul este în plină desfășurare, iar lupta pentru locurile din clasament e mai strânsă ca niciodată! În acest weekend, jucătoarele de la Miercurea Ciuc urmează să joace în deplasare la Alexandria. Etapa trecută acestea au reușit să se impună în fața celor de la Tg. Mureș cu scorul de 5-0, meciul fiind disputat pe stadionul celor de la FK Csikszereda.

CSM Alexandria a întâlnit etapa trecută Universitatea Cluj în deplasare, pe stadionul Clujana. Clujencele au reușit să se impună categoric în fața celor de la Alexandria.

Rizea Gabriela, fundașul dreapta al celor de la CSM Alexandria, a declarat înaintea partidei din acest weekend: „Săptămâna aceasta jucăm acasă, cu Miercurea Ciuc. Traversăm o perioadă grea, avem numai înfrângeri și suntem conștiente că vom pleca și meciul acesta cu șansa a doua, pentru că întâlnim o echipă bună a campionatului, ca toate celelalte de altfel. Sperăm să facem un joc bun și, de ce nu, să facem o surpriză și să luăm primele puncte.”

Șerban Roxana, fundașul stânga al CSM Alexandria a declarat: „Meciul împotriva celor de la FK Csikszereda este unul greu. În ciuda acestui fapt, o să dăm totul pe teren. Am încredere în echipa mea că o să punem în aplicare tot ce am făcut la antrenament în săptămâna aceasta și o să ascultăm indicațiile antrenorului, urmând ca la finalul jocului să obținem un egal sau, de ce nu, o victorie.”

Din partea celor de la FK Csikszereda, Peter Kollar, antrenorul echipei, a declarat: „Nu subestimăm în niciun caz echipa CSM Alexandria. Vom trata jocul cu ei cu aceeași seriozitate ca și cele de până acum. Va trebui să muncim pentru punctele puse în joc. Tacticile exersate la antrenamente sperăm că vor confirma forma bună în care se află echipa noastră. Sper într-o partidă reușită, în care fotbalul va domina.”

Sâmbătă, 14 octombrie
Ora 13:00 Politehnica Timișoara – ACS Banat Girls – se vede live pe FRF.tv

Derby-ul banatului se joacă în acest weekend pe stadionul Știința din Timișoara. ACS Banat Girls vine în această etapă după o victorie interesantă contra celor de la CS Gloria 2018 BN. În momentul de față, jucătoarele de la Comloșu Mare se situează pe a șasea poziție a clasamentului.

Timișorencele vin în etapa a șasea după prima înfrângere din acest sezon. Politehnica se situează în fruntea clasamentului cu un număr de 12 puncte din cinci meciuri disputate.

Shaira Pera, jucătoare a formației Politehnica Timișoara, a declarat: „Ne așteaptă un meci greu cu o echipă puternică, o echipă care s-a întărit foarte mult în vară. Campionatul a crescut foarte mult în acest sezon, ceea ce ne bucură și ne face să muncim tot mai mult.

Fiecare meci este foarte intens și imprevizibil, dar asta ajută mult la dezvoltarea noastră, atât ca echipă, cât și personală. Toate echipele își doresc victoria, iar odată cu acest lucru crește și motivația noastră. Suntem pregătite să luptăm și să tratăm meciul cu aceeași seriozitate și determinare ca de fiecare dată. Jocul nostru este în creștere și atmosfera din vestiar tot mai bună. Ne dorim cele 3 puncte și sâmbătă vom da totul până la fluierul final.”

Melisa Șodinca, jucătoare a celor de la ACS Banat Girls, a declarat: „Suntem în așteptarea unui meci greu, cu liderul clasamentului în acest moment! Niciun meci între primele 6 clasate nu este un meci predictibil și cred că ăsta e un lucru foarte bun pentru fotbalul feminin din România!

Este un derby local și mereu au fost meciuri disputate între cele două echipe! Eu personal îmi doresc să jucăm bine și să adăugăm 3 puncte importante pentru accederea în play-off! Le fel cum am mai declarat, nu ne sperie nici o echipă și cred că am demonstrat deja că ne batem de la egal la egal cu orice adversar.”

Cristina Sucilă, jucătoare a ACS Banat Girls, a declarat: „Sâmbătă ne așteaptă un meci greu cu Politehnica Timișoara, un meci de ambiție în care ambele echipe o să dea totul pe teren și cu siguranță o să bucurăm bănățenii de fotbal de calitate!

Din păcate, nu suntem în formulă completă, ni s-a accidentat o jucătoare importantă pentru echipa noastră, dar am încredere în noi ca echipă, că o să facem un meci bun, îmi doresc să ne facem jocul nostru și bineînțeles să plecăm cu puncte din acest duel al Banatului!”

Larisa Grigore, ACS Banat Girls: „Meciul de sâmbătă va fi unul interesant, un derby al Banatului.

Ambiția, motivația și dorința de a câștiga va fi puternică din ambele părți. Cu siguranță fiecare dintre noi ne dorim această victorie pentru a rămâne în cărți pentru play-off. Atât noi cât și staff-ul ne pregătim foarte bine pentru această partidă în obținerea unui rezultat bun.”

Duminică, 15 octombrie
Ora 11:00 Farul Constanța – ACS Tg. Mureș

Weekendul se încheie cu jocul dintre Farul Constanța și ACS Tg. Mureș 1898. Meciul va putea fi urmărit pe canalul de YouTube al celor de la Farul Constanța. Mureșencele vin la Constanța după ce etapa trecută au jucat în deplasare la Miercurea Ciuc.

Jucătoarele de la Farul vor intra în teren cu un moral ridicat după ce weekend-ul trecut au câștigat contra jucătoarelor de la Politehnica Timișoara cu scorul de 2-1. Formația de la malul mării se situează pe locul al treilea al clasamentului SuperLigii Feminine.

Nadejda Colesnicenco, jucătoare a Farului Constanța, a declarat: „Consider că fiecare meci trebuie luat în serios și, mai ales, trebuie respectat fiecare adversar. Noi suntem concentrate pe ceea ce avem de făcut și vrem să continuăm să acumulăm puncte, dar mai ales să ne bucurăm de fotbal.”

Claudia Chiper, Farul Constanța: „Nu o să fie un meci ușor pentru că fetele de la Târgu Mureș mereu au fost ambițioase și au luptat până la ultimul fluier. Dar noi tratăm fiecare meci cu seriozitate și ne dorim să obținem cele 3 puncte și să facem un joc cât mai bun.”

Katalin Dako, ACS Tg. Mureș 1898, a declarat: „Meciul cu Farul ne prinde într-un moment dificil, din cauza accidentărilor, dar nu avem de ales, mergem la Constanța și încercăm să dăm tot pe teren, ce avem mai bun din noi.”

Carina Doiban, ACS Tg. Mureș 1898, a declarat: „Din păcate, avem jucătoare care o să lipsească din cauza accidentărilor. Suntem convinși că adversarul nostru, Farul Constanța, are un lot mult superior față de noi, dar vom merge acolo să ne aparăm șansa noastră.”

Toate informațiile vor fi distribuite și pe canalele de social media ale SuperLigii Feminine, acolo unde suporterii pot vedea rezumatul etapei, rezultatele și declarații ale echipelor!