Lupta pentru calificarea în play-off a început acum o săptămână, iar echipele sunt determinate să obțină numărul maxim de puncte în fiecare etapă. Noul format competițional le oferă un cadru de desfășurare dinamic, iar formațiile profită din plin de acest lucru.

Această etapă ne aduce 2 din 4 confruntări, partidele ACS Tg. Mureş 1898 – MSE 1898 Politehnica Timișoara și Farul Constanța – AS FC Universitatea Cluj fiind amânate din motive obiective, urmând să se joace ulterior.

Ca în fiecare etapă, iubitorii de fotbal se pot bucura și de fotbal live pe platforma FRF.TV! FK Csikszereda Miercurea Ciuc – ACS Banat Girls este partida de deschidere a etapei 2 din SuperLiga Feminină și poate fi urmărită LIVE sâmbătă, 2 septembrie, de la ora 13:00.

Sâmbătă, 2 septembrie 2023
FK Csikszereda Miercurea Ciuc – ACS Banat Girls

Primul meci al etapei, FK Csikszereda Miercurea Ciuc – ACS Banat Girls se vede live pe FRF TV. Confruntarea de la Miercurea Ciuc aduce față-n față două componente ale play-off-ului sezonului trecut.

„Suntem dezamăgiți de rezultatul din prima etapă unde speram la un rezultat pozitiv, dar din păcate nu am reușit să-l obținem. Nu doar din cauza prestației echipei noastre. În privința jocului cu ACS Banat Girls vrem să demonstrăm că jocul echipei noastre este în creștere și rezultatele pozitive vor veni. Ne-am pregătit toată săptămâna pentru o evoluție cât mai bună în partida de sâmbătă și sperăm în continuare în spiritul sportivității și fair-play-ului.” a declarat antrenoul FK Csikszereda, Kollár Péter.

Deși nu au jucat în prima etapă din motive obiective, ACS Banat Girls este gata să pornească la drum în noul sezon al primului eșalon fotbalistic cu forțe proaspete.

Laura Desmerean, căpitanul ACS Banat Girls: „Suntem conștiente că ne așteaptă un meci dificil, întâlnim o echipă puternică care s-a întărit față de sezonul trecut, dar acest lucru nu ne sperie. Suntem pregătite să le facem față, nu o să ne dăm la o parte și cu siguranța o să le punem probleme!

Suntem determinate și mergem cu gândul să ne întoarcem cu cele 3 puncte. Mizăm pe forța grupului, suntem unite și o sa luptăm până la final!”

Cristina Sucilă, nou-venită la ACS Banat Girls, a declarat: „Suntem conștiente că sâmbătă va fi un meci greu. Miercurea Ciuc și-a întărit lotul cu jucătoare valoroase. Noi, din păcate, ne confruntăm cu cateva accidentări în lot, unele venim după o perioadă de accidentare și nu suntem încă refăcute 100%, însă ne dorim să începe sezonul cu un rezultat favorabil și motivant! Îmi doresc să ne facem jocul nostru, să punem în practică tot ce am făcut la antrenamente, să bucurăm suporterii cu fotbal de calitate și sper să aducem acasă cele 3 puncte!”

„Este un joc pe care îl așteptăm cu entuziasm. Am pregătit atent acest meci în condițiile în care ne așteptăm la un joc cu dificultate, pentru că întâlnim un adversar care a arătat bine în prima etapă, un adversar foarte bine organizat.

Este important să avem spirit, atitudine! Sunt lucruri la care țin foarte mult, fetele știu asta și cu siguranță vor pune cu adevărat umărul ca să producă un prim rezultat pozitiv!” a declarat Liviu Ivasuc, antrenorul ACS Banat Girls.

Duminică, 3 septembrie
CSM Alexandria – CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud

Cea mai nordică echipă din SuperLiga Feminină urmează să întâlnească cea mai sudică echipă din competiție. CSM Alexandria și CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud se află la cea de-a doua confruntare din primului eșalon fotbalistic.

Cristina Tudorache, fundașul central al formației teleormănene a declarat: „Ne așteaptă un meci greu duminică. De fapt, toate meciurile sunt grele, dar nu imposibile. Avem o echipă tânăra, cu câteva junioare promovate la prima echipă. Am încredere în ele că vor da totul la fiecare meci. Întâlnim o echipă bună, o echipă cu un lot experimentat, dar asta nu trebuie să ne sperie, ci din contra, să ne motivează, mai ales că jucăm acasă. Îmi doresc să facem un meci bun și să ieșim neînvinse din acest joc.”

Cristina Tudoarche, CSM Alexandria

CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud vine după un debut victorios în SuperLiga Feminină. Călin Svoboda, antrenorul bistricențelor a declarat: „Tratăm fiecare meci cu concentrare și atenție pentru că toate echipele din SuperLigă sunt puternice. CSM Alexandria este o echipă imprevizibilă, care poate pune oricând probleme. Noi ne-am antrenat intens, fetele au răspuns bine la antrenamente și mergem încrezătoare. Chiar dacă avem parte de o deplasare lungă și un meci dificil, vom da totul pentru a aduce acasă încă 3 puncte.”

Mirabela Ristache, fundaș: „Ne așteaptă o deplasare lungă. Îmi doresc să jucăm bine la Alexandria și să ne întoarcem cu toate punctele puse în joc. Suntem conștiente că nu vom avea un meci ușor, de aceea vom trata jocul cu maximă seriozitate.

Toate informațiile vor fi distribuite și pe canalele de social media ale SuperLigii Feminine, acolo unde suporterii pot vedea rezumatul etapei, rezultatele și declarații ale echipelor!