SuperLiga Feminină revine în acțiune la începutul lunii martie după o pauză de aproximativ două luni și jumătate! Ultima etapă a sezonului regular aduce față în față confruntări importante, unele chiar decisive în ceea ce privește lista finală a echipelor participante în play-off-ul SuperLigii.

CSM Alexandria – ACS Târgu-Mureș, duminică, 3 martie, ora 11:00

Partida care dă startul anului 2024 în SuperLiga Feminină va fi cea dintre CSM Alexandria și ACS Târgu-Mureș. Programat duminică, 3 martie, de la ora 11:00, meciul aduce față în față ultimele două clasate în SuperLigă. De altfel, singura victorie în acest sezon a formației din Alexandria a fost chiar pe terenul celor de la Tg. Mureș!

Călin Pistolea, antrenorul formației CSM Alexandria, a oferit următoarele declarații înaintea partidei de duminică: ”Pentru noi lucrurile sunt clare, încercăm să obținem cât mai multe puncte din jocurile care au mai rămas de disputat până la sfârșitul campionatului. Referitor la meciul din ultima etapă, ne dorim să începem cu dreptul acest sezon de primăvară și să câștigăm cele trei puncte puse în joc. Încercăm să pregătim cât mai bine acest meci pentru că primul joc este si cel mai important. Am făcut câteva transferuri în această pauză competițională și cu siguranță o să arătăm altfel în perioada următoare.

A fost o perioadă de pregătire în care am disputat 5 jocuri amicale care ne-au arătat plusurile și minusurile pe care le avem”.

Nou-venită în această fereastră de transferuri de la Farul Constanța la Alexandria, portarul Diana Năcuță a completat: ”Duminică vom disputa ultimul meci al returului din SuperLiga Feminină împotriva echipa ACS Târgu Mureș acasă, de la ora 11:00.  Ne pregătim cu simț de răspundere și cu perspective pentru play-out. Niciun meci nu va fi ușor, nu trebuie să ne subestimăm adversarii, vom lupta, vom munci și ne vom dedica întru totul, de la meci la meci, de la etapă la etapă! Ne dorim și încercăm să obținem maximum posibil de la acest meci. Am încredere în coechipierele mele, le urez succes și să pornim la drum cu încredere și devotament! Suporterii vor juca un rol important în moralul echipei, așadar îi așteptăm într-un număr cât mai mare!

Maia Duran, jucătoare ACS Târgu-Mureș: ”Oportunitatea de a juca, atât eu cât și colegele de vârsta mea, în prima ligă ne oferă multă încredere și dorința de a ne autodepăși în fiecare zi și la fiecare meci. Chiar dacă suntem multe junioare, avem o echipă unită cu care sperăm să ne ridicăm la nivelul SuperLigii Feminine! Sunt încrezătoare în echipa noastră și vom da 100% la fiecare meci, oricât de greu va fi!

Cristian Duran, antrenor ACS Târgu-Mureș: “Suntem într-un proces de reconstrucție a echipei, ne bazăm pe jucătoare din comunitatea mureșeană, fete foarte tinere, marea majoritate sub 17 ani. Suntem conștienți că vom avea jocuri foarte grele, dar fetele se pregătesc în fiecare zi cu pasiune, lucru care ne dă speranță că echipa va fi tot mai puternică! Mergem la Alexandria cu încredere, cum de altfel vom aborda fiecare joc care ne așteaptă în perioada următoare!”

Mă bucură faptul că pot să debutez la echipa noastră de senioare, pe postul de portar. În același timp, sunt și convinsă că nu o să fie ușor pentru mine, dar am muncit mult în ultimii patru ani și voi munci în continuare ca să devin din ce în ce mai bună și să-mi ajut echipa. Mergem la Alexandria, cu un lot foarte tânăr, în care suntem foarte multe junioare, dar avem încredere în noi și în jucătoarele noastre cu experiență. Sperăm într-o prestație frumoasă din partea noastră!

Politehnica Timișoara – Universitatea Cluj, duminică, 3 martie, ora 13:00

Derby-ul dintre Banat și Ardeal continuă programul zilei de 3 martie din SuperLiga Feminină! Meciul dintre locul 1 și 2 în clasamentul actual va putea fi urmărit în direct pe www.frf.tv sau direct de pe stadionul ”Știința” din Timișoara!

Partida tur dintre cele două contracandidate la titlu s-a încheiat nedecis, 0-0, motiv pentru care derby-ul din acest weekend este cu siguranță unul care nu trebuie ratat!

Roxana Mirea, jucătoare Politehnica Timișoara: ”Urmează un meci important pentru noi în care victoria ne-ar ajuta să intrăm cu un avantaj mai mare in play-off. Ne-am pregătit foarte bine în această perioadă, am încercat să ne dezvoltăm pe partea tactică, iar asta sper să se vadă în meciul de duminică. De asemenea, un rol important vor avea și suporterii noștri, ne dorim să ne fie alături pe Știința, să ne susțină și să ne transmită din energia lor pe care o simțim de fiecare data când sunt prezenți.

Melinda Nagy, jucătoare Politehnica Timișoara: ”Suntem conștiente că urmează un meci dificil împotriva unei echipe puternice, dar suntem pregătite să facem față provocării. Obținerea celor trei puncte este importantă pentru noi, nu doar pentru a consolida poziția noastră în fruntea clasamentului, dar și pentru a ne asigura un avantaj semnificativ înaintea play-off-ului. Avem încredere în calitatea și capacitatea noastră de a obține victoria și vom aborda acest meci cu hotărâre și încredere că putem atinge acest obiectiv.

Marcu Carmen, jucătoare Universitatea Cluj:O să ne aștepte un meci greu, dar sperăm să avem un început de an așa cum ne dorim, adică cu o victorie. Trebuie să încheiam sezonul regular cu un punctaj bun, care să conteze în play-off. La meciurile amicale am raspuns pozitiv, cu un joc foarte bun.  Ne dorim să crestem de la joc la joc, iar acest lucru să se vadă și pe tabela de marcaj!

Carolina Țabur, jucătoare Universitatea Cluj: ”Pentru mine este foarte clar, am doar victoria în minte. O să ne concentrăm și o să oferim totul pe teren pentru a obține cele 3 puncte!”

Daiana Oneț, jucătoare Universitatea Cluj: ”Urmează ultima partida din sezonul regular și suntem foarte hotărâte să jucăm fotbalul care ne-a consacrat. O să fie un meci greu, de luptă, dar suntem pregătite din toate punctele de vedere. Duminică ne dorim doar victorie la Timișoara!”

Olariu Constantin, antrenor Universitatea Cluj: ”Lupta pentru titlul de campioană rămâne deschisă indiferent de rezultatul de duminică. Meciul în sine va fi abordat doar cu gândul la victorie, suntem campioanele României și nu putem privi partidele de acest gen decât cu optimism și încredere!”

Farul Constanța – ACS Banat Girls, duminică, 3 martie, ora 15:00

Banat Girls vine după o schimbare aproape totală a echipei în urma perioadei de transferuri din această iarnă, în timp ce Farul Constanța și-a întărit lotul strict pe posturile unde aveau nevoie.

Echipa de la malul mării are nevoie de cele trei puncte puse în joc în partida de duminică pentru a accede în play-off, în timp ce Banat Girls va evolua în play-out în a doua jumătate a sezonului.

Raluca Sîrghe-Simes, antrenoare Farul Constanța: ”Suntem conștienți de importanța meciului cu Banat Girls. Am avut o perioadă de pregătire bună, în care am pus la punct ce mai era de lucrat sau de îmbunătățit, ne-am întărit lotul pe posturile pe care aveam nevoie. Echipa arată bine, acum urmează doar să ne facem noi treaba pe teren, să jucăm jocul nostru și să avem încredere!

Olga Iordăchiuși, căpitan Farul Constanța: ”Meciul contra celor de la Banat Girls este cel mai important meci pentru noi. Avem nevoie de cele 3 puncte pentru a ne califica în play-off și o să tratăm meciul ca pe o finală. Știm că nu va fii ușor, dar suntem foarte pregătite, atât fizic cât și psihic!

Nicoleta Deca, jucătoare Farul Constanța: “Toată această perioadă de pregătire a fost una foarte bună pentru noi, dar totodată așteptăm cu entuziasm și meciurile oficiale. Mă bucur că evoluăm acasă în primul joc oficial din acest an și vom da totul pentru a obține cele trei puncte care ne vor asigura prezența în play-off!

Francesca Paige, jucătoare Banat Girls: ”Eu împreună cu echipa mea suntem foarte încântate să intrăm în primul meci din acest an și ultimul din sezonul regular! Încă încercăm să ne găsim unele pe celelalte, deoarece suntem o echipă complet nouă și ne obișnuim cu tendințele fiecareia, dar am făcut îmbunătățiri mari în ultimele două săptămâni. Suntem dornice să jucăm împotriva fetelor de la Farul, să le oferim o concurență bună și să obținem un rezultat bun din joc!

Melisa Șodinca, jucătoare Banat Girls: „Asteptăm cu sufletul la gura primul meci din acest an. Echipa noastra a suferit schimbări majore de lot si de aceea abia asteptăm primul test oficial pentru a ne putea da seama care este nivelul nostru în acest moment, după o perioadă de pregătire foarte bună. Adversarele noastre au arătat o formă foarte bună anul trecut, dar cu siguranță ne propunem să obținem maximum din acest joc. Noi nu avem nicio presiune în acest moment, ne dorim să facem un joc bun și să ne omogenizăm cât mai bine ca echipă.”

CS Gloria 2018 BN – FK Csikszereda, duelul pentru play-off

CS Gloria 2018 BN și FK Csikszereda se vor întâlni în duelul decisiv al ultimei etape din sezonul regular, la finalul căruia se poate deci echipa care va merge mai departe în play-off. În meciul tur, disputat în octombrie, cele două formații au remizat, 1-1!

Mihaela Merlan, căpitanul CS Gloria 2018 BN: ”Duminică ne așteaptă cel mai important meci de până acum. Cred că este o partidă mult așteptată de toată lumea. Ne dorim mult să intrăm în play-off și vom da maximum la ora meciului!

Giorgiana Vasile. jucătoare CS Gloria 2018 BN: ”Pregătim meciul de duminică ca pe o finală. Ne dorim să ne luptăm în play-off alături de cele mai bune echipe ale campionatului, pentru acest lucru am muncit în celelalte meciuri ale campionatului și pentru asta ne-am antrenat în perioada de pregătire de iarnă. Suntem conștiente că ne așteaptă un meci greu, dar suntem încrezătoare că vom ieși învingătoare de pe teren. Suporterii bistrițeni vor fi al 12-lea jucător, îi așteptăm în număr cât mai mare în tribune. Ne dorim să sărbătorim cu ei victoria și calificarea în play-off!

Călin Svoboda, antrenorul echipei CS Gloria 2018 BN: ”Ne așteaptă un meci greu și complicat având în vedere miza acestuia. Am încredere că la ora meciului vom fi în cea mai bună formă, vom juca bine și în final vom obține calificarea în play-off. Îmi doresc foarte mult ca publicul să umple tribunele Bazei Sportive Gloria și să susțină echipa! Contează enorm pentru noi!

Zoe Magyarics, jucătoare FK Csikszereda: ”Am avut o pregătire de iarnă perfectă, în care atât individual, cât și ca echipă, am făcut progrese considerabile. Am dat totul din noi pentru a ne atinge obiectivul – accederea în play-off! Așteptăm cu nerăbdare confruntarea de la Bistrița ca să demonstrăm că locul nostru este în play-off. Suntem conștiente de importanța jocului de la Bistrița și cred în forța echipei noastre atât pentru meciul de duminică, dar și în continuare în play-off!

Fanni Haraszti, jucătoare FK Csikszereda: „Perioada de pregătire a fost una foarte reușită pentru noi, cu meciuri amicale în care jocul echipei a fost promordial, dar și rezultatele pozitive! Așteptăm cu nerăbdare meciul de la Bistrița, unde vom juca la victorie, pentru că vrem să ajungem în play-off.

Peter Kollar, antrenor FK Csikszereda: ”Am reușit să facem o pregătire de iarnă foarte bună, în care jocul echipei noastre s-a îmbunătățit vizibil, iar mentalitatea jucătoarelor noastre îmi dă încredere pentru meciul decisiv de la Bistrița! Vom juca pentru victorie și vrem să ne asigurăm locul în play-off!