Sâmbătă și duminică, 18 și 19 mai, sunt programate meciurile etapei cu numărul 11 din play-off-ul și play-out-ul SuperLigii Feminine! În această etapă va avea loc și premierea noii campioane a României la fotbal feminin, Farul Constanța!

Trei partide din cele 4 programate în acest weekend vor putea fi urmărite pe FRF.tv și PRO Arena:

  •  PLAY-OFF | Farul Constanța – FK Csikszereda, 18 mai, ora 12:30, în direct pe PRO Arena
  •  PLAY-OFF | Universitatea Cluj – Politehnica TM, 19 mai, ora 12:30, în direct pe PRO Arena
  •  PLAY-OUT | CSM Alexandria – ACS Târgu Mureș, 19 mai, ora 15:00, în direct pe FRF.tv

Etapa cu numărul 11 este penultima etapă a SuperLigii Feminine, ediția 2023-2024. Ne apropiem de un final de campionat care a fost cu adevărat spectaculos și cu răsturnări de situație remarcabile. Farul Constanța a reușit să-și adjudece titlul de campioană cu două etape înainte de finalul sezonului, astfel că presiunea ultimelor două partide rămase de disputat, a dispărut.

Cu toate astea, FK Csikszereda are o miză importantă în etapa cu numărul 11, anume încercarea de a acumula cât mai multe puncte pentru a încheia sezonul pe podium. Echipa din Miercurea Ciuc se află în acest moment pe locul 3 în campionat, la egalitate cu Politehnica Timișoara.

Universitatea Cluj, ajunsă recent în finala Cupei României Feminin, va primi în această etapă vizita celor de la Politehnica Timișoara. Clujencele, învinse în partida precedentă cu Farul Constanța, își apără locul 2 până la finalul campionatului.

Politehnica Timișoara a avut un parcurs dezastruos în acest play-off. Bănățencele au reușit să acumuleze până acum doar 3 puncte (în prima etapă, în partida cu FK Csikszereda) din 30 posibile. După ce au intrat în play-off de pe prima poziție, timișorencele au ajuns la sfârșitul etapei 10 să ocupe ultima poziție în play-off, locul 4.

În play-out, nu se mai poate schimba nimic în clasament. Fiecare echipă este sigură de poziția pe care o va ocupa la finalul sezonului. CSM Alexandria va primi vizita celor de la  ACS Târgu Mureș în această etapă, ambele echipe vor juca barajul de râmânere în SuperLiga Feminină. CS Gloria 2018 BN va juca în deplasare cu ACS Banat Girls.

Farul Constanța – FK Csikszereda, 18 mai, ora 12:30, în direct pe PRO Arena

Olga Iordăchiuși, jucătoare Farul Constanța:Ne dorim să facem spectacol sâmbătă la meciul împotriva Miercurei Ciuc. Vrem să ne bucurăm de fotbal și să ieșim victorioase. Suntem campioane și nu mai există presiune. Cu siguranță o să tratăm meciul cu maximă seriozitate și cu o atitudine de campioane”.

Raluca Sîrghe-Simes, antrenoare Farul Cosntanța:Campioanele se respectă și trebuie să fie un exemplu bun pentru cei din jur, așa că meciul cu Ciuc îl vom trata cu seriozitate așa cum am făcut cu oricare alt meci din play-off”.

Claudia Chiper, jucătoare Farul Constanța:Miercurea Ciuc este o echipă bună, pe forță, și mereu am avut meciuri dificile cu ele, dar jucăm acasă și ne dorim să câștigăm. Avem și suporterii alături, care vin în număr și mai mare de la meci la meci și sunt alături de noi. Mai avem două meciuri până la final și o să le tratăm cu seriozitate cum am făcut și până acum la orice meci.”

Peter Kollar, antrenor FK Csikszereda:Vrem să continuăm să ne jucăm propriul joc, suntem conștienți de forțele noastre și suntem conștienți de adversar. Vrem să jucăm la un ritm ridicat și să câștigăm, deoarece jucătoarele au o mare dorință de a își dovedi lor înșiși și vor da tot ce au mai bun pentru club și pentru fani. Avem două sarcini, să le pregătim și să avem încredere în ele, pentru că știu ce pot face, au dovedit de multe ori. Vor să fie învingătoare și să ajungă în top, au mult de lucru, merită recunoașterea”.

Universitatea Cluj – Politehnica TM, 19 mai, ora 12:30, în direct pe PRO Arena

Simona Sigheartău, jucătoare Universitatea Cluj:Ne așteaptă în acest weekend un meci împotriva celor de la Timișoara, suntem pregătite să luăm cele 3 puncte și să facem un joc bun”.

Ioana Bălăceanu, jucătoare Universitatea Cluj:Duminică ne asteaptă o partidă grea, în fața unei echipe care se motivează suplimentar in partidele pe care le dispută contra echipei nostre. Sperăm să facem un meci frumos si să obținem cele 3 puncte puse in joc”.

Sara Câmpean, jucătoare Politehnica TM:Ultimul meci pe Iclod Arena l-am câștigat, chiar dacă a fost în Cupă, iar acest lucru trebuie să ne dea încredere că putem reuși și duminică în campionat. Mai avem două meciuri și încercăm să terminăm sezonul într-o notă pozitivă”.

ACS Banat Girls – CS Gloria 2018 BN, 19 mai, ora 11:00

Suzuho Yamasaki, jucătoare ACS Banat Girls:Am avut un rezultat bun în ultimul meci cu Alexandria. Înțeleg că Bistrița are jucătoare bune, dar noi vom intra în continuare în meci cu tot ce avem mai bun. Cred că acest lucru este posibil pentru că noi, ca jucătoare, suntem unite”.

Rebecca Melack, jucătoare ACS Banat Girls:În ultimul meci cu Alexandria a fost foarte greu pentru că ne-am regăsit cu greu la început, dar cu indicațiile și insistențele antrenorului am reușit să ne îmbunătățim jocul și să creștem intensitatea pentru a câștiga acest meci. Aveam nevoie de aceste trei puncte. În meciul cu Gloria cred că trebuie să ne autodepășim și să dăm tot ce avem mai bun din noi, pentru că este un meci care va avea multă intensitate, vom da totul pe teren”.

Daniela Mureșan, jucătoare ACS Banat Girls:Mergem să luptăm pentru fiecare minge și să facem un joc bun. Ne dorim să continuăm șirul victoriilor din Play Out-ul SuperLigii feminine”.

Adina Rognean, jucătoare ACS Banat Girls:Urmează ultima deplasare din acest sezon, întâlnim Banat Girls, o echipă care poate ne pune probleme. Ne dorim să facem un meci bun, să ne bucurăm de fotbal și să ne întoarcem acasă cu toate punctele”.

CSM Alexandria – ACS Târgu Mureș, 19 mai, ora 15:00, în direct pe FRF.tv

Iustina Rezeanu, jucătoare CSM Alexandria:Duminică se anunță un meci foarte dificil împotriva celor de la Târgu Mureș. Jucăm cu o echipă tânără, ambițioasă care mereu încearcă să ne pună probleme! Venim după un meci nefast, în care lucrurile nu au ieșit cum ne-am dorit și sperăm că prin acest meci să ne recăpătăm încrederea în noi. Trebuie să tratăm meciul cu mare prudență și seriozitate, să arătăm atitudinea necesară pentru a putea câștiga. Avem mare nevoie de cele trei puncte puse în joc, trebuie să mobilizăm și să arătăm că suntem o echipă unită. Acest final de campionat este foarte important pentru noi și fiecare joc ne dă oportunitatea de a demonstra că ne putem bate cu orice echipă. Trebuie să luăm aspectele pozitive din meciurile precedente, să remediem greșelile și să punem în practică planul tactic de la antrenamente”.

Sidonia Adorjan, jucătoare ACS Târgu Mureș:Cred că am făcut un meci bun etapa trecută la Bistrița, am reușit să ținem scorul egal până în minutul 76, contra echipei Gloria, care are un lot mult superior față de ce avem noi. Mergem la Alexandria, unde ne așteaptă un meci greu, ținând cont, că în cursul săptămânii, s-au accidentat două jucătoare foarte importante, care o să ne lipsească”.

Toate informațiile despre partidele din această etapă vor fi distribuite și pe canalele de social media ale SuperLigii Feminine, acolo unde suporterii pot vedea rezumatul etapei, rezultatele și declarații ale echipelor!