Continuăm seria de meciuri din această săptămână cu duelurile rundei 10! Returul derby-ului nou-promovatelor se va juca duminică, 12 noiembrie, de la ora 13:00! Meciul se vede în direct pe Pro Arena!

Ca în fiecare weekend, suporterii echipelor din SuperLiga Feminină se pot bucura de fotbal live! Iată mai jos programul meciurilor transmise:

  • Sâmbătă, 11 noiembrie, ora 13:00 – FK Csikszereda – Universitatea Cluj se vede live pe FRF TV
  • Duminică, 12 noiembrie, ora 13:00 – CSM Alexandria – Politehnica Timișoara se vede live pe pagina de Facebook a celor de la Politehnica Timișoara
  • Duminică, 12 noiembrie, ora 13:00 – Farul Constanța – CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud se vede live pe Pro Arena

Sâmbătă, 11 noiembrie
13:00 FK Csikszereda – Universitatea Cluj – live pe FRF TV

Partida retur a meciului dintre FK Csikszereda și Universitatea Cluj se preconizează a fi plină de acțiune și determinare. Jocul din tur a adus o premieră pentru jucătoarele antrenate de Kollar Peter, acestea reușind să se impună cu scorul de 1-0 în fața celor de la Universitatea Cluj. Meciul dintre cele două „colege” de clasament va putea fi urmărit în direct pe FRF TV!

Kolla Peter, antrenorul celor de la FK Csikszereda, a declarat: „În ultimele 2-3 partide am demonstrat că echipa are caracter, însă din păcate am părăsit terenul fiind nemulțumiți de rezultatele finale, pentru că am condus meciurile. De data aceasta, trebuie să arătăm în teren că putem obține victoria și sunt convins că fetele vor da totul ca să ne atingem obiectivul final. Vom juca pentru victorie în meciurile rămase pentru a ajunge în play-off.”

Maria Stamate (jucătoare la Universitatea Cluj) a declarat: „Cunoaștem foarte bine echipa de la Miercurea Ciuc, însă venim după o deplasare lungă și 2 rezultate de egalitate. Nu ne permitem să mai facem pași greșiți, tocmai de aceea vom lupta ca de fiecare dată până la fluierul final, cu un singur scop și o singură dorință: victoria!”

Simona Sigheartău (jucătoare la Universitatea Cluj) a declarat: „Urmează din nou o partida dificilă, dar foarte importantă pentru noi. Mergem hotărâte să luăm cele 3 puncte.”

Olariu Costantin (antrenorul celor de la Universitatea Cluj) a declarat: „Sper ca la Miercurea Ciuc să avem mai multe șanse și să tranșăm rapid victoria. Acesta este obiectivul și o să pregătim meciul ca atare. Știm că nu va fi ușor, dar o să fim pregătiți!”

Duminică, 12 noiembrie
11:00 ACS Tg. Mureş 1898 – ACS Banat Girls

ACS Banat Girls revine în teren după ce miercuri au notat o remiză în fața celor de la FK Csikszereda. Rezultatul a venit după ce weekendul trecut, în etapa 8, jucătoarele de la Comloșu Mare au reușit un egal contra Universității Cluj. ACS Tg. Mureș 1898 revine pe teren propriu după ce etapa trecută a mers în vizită la Politehnica Timișoara.

Szidonia Adorjan, din partea ACS Tg. Mureș 1898, a declarat: „Din păcate, în ultimele două etape nu am putut juca din cauza unei accidentări, dar mă bucură faptul că am văzut o determinare și o atitudine foarte bună din parte colegelor mele. Sper că și meciul de duminică o să fie la fel și, de ce nu, să materializeze pe tabela de scor.”

Anna Biro, jucătoare a celor de la ACS Tg. Mureș 1898, a declarat: „Cred că am făcut un joc bun în partida anterioară și sunt convinsă că rezultatul meciului nu reflectă acest lucru, dar se văd schimbările în bine. În ceea ce privește evoluția noastră, sperăm că în curând o să obținem și rezultate care să confirme acest progres al echipei.”

Mihaela Catarău, jucătoare a celor de la ACS Banat Girls, a declarat: „Venim după 2 meciuri grele în care am demonstrat că, indiferent de problemele de lot, suntem determinate să ieșim de pe teren cu punct/puncte. Același lucru îl vom face și duminică aceasta, în meciul din deplasare împotriva ACS Tg. Mureș 1898, ne urmăm obiectivul și vrem să obținem toate cele 3 puncte.”

Laura Desmerean, jucătoare la ACS Banat Girls, a declarat: „Mergem la Târgu Mureș foarte motivate și determinate să luăm cele 3 puncte! Tratăm meciul foarte serios ca și toate celelalte și o să intrăm pe teren montate să câștigăm! Ne dorim foarte mult și luptăm că să ne îndeplinim obiectivul: de a intra în play-off!”

Duminică, 12 noiembrie
11:00 CSM Alexandria – Politehnica Timișoara

Etapa trecută, timișorencele și-au recuperat primul loc în clasamentul SuperLigii Feminine după victoria obținută contra ACS Tg. Mureș 1898 (vezi clasamentul la finalul avancronicii). Jucătoarele de la CSM Alexandria se întorc acasă după meciul din etapa trecută contra celor de la CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud.

Oana Dumitrache, fundașul central al celor de la CSM Alexandria, a declarat: „Jucăm cu liderul campionatului din acest moment și este un meci foarte greu. Trecem printr-o perioadă destul de dificilă pentru noi. Oboseală se resimte ținând cont că am disputat două meciuri în patru zile, ambele în deplasare. Avem la dispoziție doar două zile în care să ne pregătim, însă intrăm în teren să ne jucăm șansa și să încercăm să obținem un rezultat pozitiv.”

Valentina Petre, mijlocașul celor de la CSM Alexandria, a declarat: „Meciul cu Politehnica Timișoara va fi unul foarte greu, la fel ca toate meciurile pe care le vom disputa în SuperLiga Feminină. Întâlnim liderul actual și, cu siguranță, își vor dori victoria, dar ne vom vinde greu pielea.

Deși venim după înfrângerea de la Bistrița-Năsăud și cu moralul puțin la pământ, ne vom redresa și vom încerca să dăm totul pe teren. Sperăm la un rezultat pozitiv. Ne dorim să creștem de la meci la meci și să construim la Alexandria pe viitor, de ce nu, o echipă care să emită pretenții pentru primele locuri așa cum am demostart în anii precedenți.”

Dana Cioablă, jucătoare a celor de la Politehnica Timișoara, a declarat: „Chiar dacă Alexandria se află în partea de jos a clasamentului, trebuie să tratăm meciul ca pe oricare altul – cu maximă seriozitate. Trebuie să facem un joc bun și să punem în aplicare tot ce lucrăm la antrenamente. Am analizat în aceste zile meciurile lor, suntem conștiente în mare măsură de ce ne așteaptă și vrem să obținem cele 3 puncte pentru a ne menține în fruntea clasamentului.”

Duminică, 12 noiembrie
13:00 Farul Constanța – CS Gloria 2018 BN – în direct pe Pro Arena

Returul meciului nou promovatelor se arată a fi plin de acțiune. După ce în meciul din tur Farul Constanța a cedat cele 3 puncte pe terenul celor de la CS Gloria 2018 BN, acum urmează o confruntare plină de determinare.

Raluca Sârghe-Simes, antrenoarea celor de la Farul Constanța, a declarat: „După ce s-au întors fetele de la echipele naționale le-am băgat în pâine. Toată lumea e pregătită fizic și psihic pentru ce urmează. Cu siguranță o să luăm fiecare meci în parte ca fiind unul greu, o să-le pregătim bine, o să le tratăm cu seriozitate și sperăm că după fiecare să plecăm cu cele 3 puncte.

Fetele așteaptă mult meciul cu Gloria Bistrița pentru că am gafat-o. Nu s-a jucat foarte bine din punctul de vedere al echipei. Noi trebuie să fim cu picioarele pe pământ, să pregătim foarte bine meciul, din punct de vedere tactic. Să le refacem pe fete cât mai bine după meciul de astăzi (ref. meciul cu Universitatea Cluj) pe care l-am disputat și sper să luăm cele 3 puncte.”

Claudia Chiper, jucătoare a celor de la Farul Constanța, a declarat: „Cred că trebuie să ne focusăm foarte mult pe meciul următor (ref. meciul cu CS Gloria 2018 BN) și să luăm cele 3 puncte.”

Cristina Cerescu, CS Gloria 2018 BN, a declarat: „Va fi un meci dificil, la fel ca toate celelalte. Meciurile din SuperLiga Feminină sunt echilibrate. Echipa este de fiecare dată pregătită să lupte, la fel e și acum – mergem la Constanța să luăm puncte.”

Călin Svobodă, antrenorul CS Gloria 2018 BN, a declarat: „Ultimele rezultate din SuperLigă ne demonstreza că avem cel mai echilibrat campionat din istoria fotbalului feminin din România. Meciul cu Farul cred că se va încadra în același tipar. Mergem cu încredere la Constanța și sper că vom face un meci bun, la finalul căruia să obținem puncte.”

Iată cum arată clasamentul înainte de începerea etapei 10!

Loc Echipe M V E Î Gol Pct.
1. Politehnica Timișoara 9 6 2 1 19 20
2. Farul Constanța 8 6 1 1 20 19
3. CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud 8 5 1 2 16 16
4. FK Csikszereda Miercurea Ciuc 9 4 3 2 7 15
5. Universitatea Cluj 7 3 3 1 15 12
6. ACS Banat Girls 9 3 2 4 -1 11
7. CSM Alexandria 9 1 0 8 -35 3
8. ACS Tg. Mureș 1898 9 0 0 9 -41 0

Toate informațiile vor fi distribuite și pe canalele de social media ale SuperLigii Feminine, acolo unde suporterii pot vedea rezumatul etapei, rezultatele și declarații ale echipelor!