Duminică, 12 mai, sunt programate meciurile etapei cu numărul 10 din play-off-ul și play-out-ul SuperLigii Feminine!

Trei partide din cele 4 programate în această duminică, vor putea fi urmărite pe FRF.tv și PRO Arena:

  •  PLAY-OFF | FK Csikszereda – Politehnica TM, 12 mai, ora 11:00, în direct pe FRF.tv
  •  PLAY-OFF | Farul Constanța – Universitatea Cluj, 12 mai, ora 13:00, în direct pe PRO Arena
  •  PLAY-OUT | ACS Târgu Mureș – CS Gloria 2018 BN, 12 mai, ora 15:00, în direct pe FRF.tv

Finalul sezonului bate la ușă, iar suspansul și emoțiile cresc. Mai avem doar trei etape de disputat până la încheierea campionatului, iar lupta la titlu este una extrem de palpitantă.

Capul de afiș al etapei cu numărul 10 este partida dintre Farul Constanța și Universitatea Cluj. Ardelencele (neînvinse de 5 etape) se află la o distanță de trei puncte față de lider, iar cu o victorie duminică, ar ajunge la egalitate de puncte cu acesta, ceea ce ar aprinde și mai tare lupta la titlu, când vor mai fi rămas doar 2 etape până la decernarea titlului de campioană a SuperLigii Feminine.

Farul Constanța a avut un play-off extrem de consistent, reușind să acumuleze până acum 6 victorii, 2 egaluri și o singură înfrângere. În eventualitatea unei victorii împotriva clujencelor, dobrogencele s-ar distanța la 6 puncte față de locul 2, și ar lua o opțiune importantă pentru câștigarea campionatului.

Cealaltă partidă din play-off va fi FK Csikszereda – Politehnica TM. Fetele din Miercurea Ciuc au reușit până acum să câștige două din cele 3 partide disputate până acum cu timișorencele. Cu o victorie duminică, acestea le vor egala la puncte pe bănățence. Politehnica Timișoara este o echipă în cădere liberă, ajungând la opt înfrângeri consecutive în play-off, singura victorie fiind obținută chiar împotriva celor de la FK Ciskszereda.

În play-out, CS Gloria 2018 BN va avea o deplasare facilă la Târgu Mureș, unde va încerca să obțină victoria cu numărul 10 din play-off, din tot atâtea meciuri. De cealaltă parte, CSM Alexandria mai are o șansă de a scăpa de barajul pentru menținerea în SuperLiga Feminină, în eventualitatea unei victorii, acasă, cu ACS Banat Girls.

FK Csikszereda – Politehnica TM, 12 mai, ora 11:00, în direct pe FRF.tv

Peter Kollar, antrenor FK Csikszereda: Din păcate, am avut ghinion în ultima vreme. Chiar dacă jucăm cu o superioritate sau cu un stil de joc asemănător cu cel al adversarilor noștri, nu reușim cumva să câștigăm aceste meciuri. Timișoara, se vede, este într-un moment dificil în acest moment, dar imediat ce vor reveni jucătoarele lor accidentate, pot ajunge într-o formă mai bună. Dacă se va întâmpla asta, cu siguranță vom face un meci bun în acest weekend.

Anna Nyeki, jucătoare FK Csikszereda: ”Suntem foarte motivați pentru acest meci, vom juca acasă cu Timișoara. Bineînțeles că ne dorim să urcăm în clasament și chiar să ne luptăm pentru podium! Motivația mea personală este să contribui la victorie.

Antonia Bratu, jucătoare Politehnica TM:Ne așteaptă clar un meci greu cu fetele de la Ciuc, însă suntem pregătite pentru a da totul pe teren.  Jocul nostru a crescut în ultimele două etape, lucru ce ne dă încredere. Nu trecem prin cea mai bună perioadă, însă mergem să ne jucăm toate șansele și facem tot ce ține de noi pentru cele trei puncte. Am încredere în noi și așteptăm cu nerăbdare meciul de duminică!

Farul Constanța – Universitatea Cluj, 12 mai, ora 13:00, în direct pe PRO Arena

Raluca Sîrghe-Simeș, antrenoare Farul Constanța:Va fi un nou meci greu și îmi doresc să-l tratăm cu maximă seriozitate, iar rezultatul să fie consecința a tot ceea ce am făcut pănă acum. Vom avea și sprijinul fanilor, ceea ce ne va ajuta.”

Olga Iordăchiuși, jucătoare Farul Constanța: ”Au fost mereu partide grele împotriva Clujului, iar faptul că în play-off am obținut două victorii și o remiză cu ele, ne bucură și în aceeași măsură ne dă încredere că putem obține un nou succes. Am demonstrat până acum că suntem echipa mai bună, că merităm locul din clasament și știm că depinde numai de noi să rămânem acolo până la final. Ar fi extraordinar să devenim campioane chiar de duminică, însă rămânem concentrate, ne gândim doar la ce avem de făcut.

Carolina Țabur, jucătoare Universitatea Cluj: Ne așteaptă un meci dificil și interesant împotriva echipei Farul Constanța. Suntem foarte aproape de atingerea scopului nostru și suntem hotărate să-l obținem cu orice sacrificiu.

Alin Cioban, președinte Universitatea Cluj:Duminică întâlnim la Constanța sportive valoroase și un antrenor care știe să le motiveze foarte bine, o echipă solidă cu dorința de a câștiga un prim trofeu în fotbalul feminin. Au prima șansă având în vedere evoluțiile lor din play-off, însă avem și noi atuurile noastre pe care o să încercăm să le fructificăm. Față de Farul, noi am luptat pe ambele “fronturi”, Campionat și Cupa României, tocmai pentru a respecta competițiile, motiv pentru care le felicit pe fetele noastre pentru efortul considerabil pe care l-au făcut și îl vor face până la final.

Adina Giurgiu, jucătoare Universitatea Cluj:Suntem conștiente de importanța meciului și este nevoie de aportul maxim al fiecăruia dintre noi pentru îndeplinirea obiectivului, victoria. Ne așteaptă o partidă dificilă împotriva  celor de la Farul, de aceea este nevoie de multă determinare. A fost o întreagă serie de meciuri înainte, dar acesta este cu adevărat unul foarte important. Munca în echipă și concentrarea trebuie să fie la cote maxime! Și cel mai important, să ne bucurăm de fotbal! HAI “U”!

CSM Alexandria – ACS Banat Girls, 12 mai, ora 11:00

Oana Dumitrache, jucătoare CSM Alexandria:Ne așteaptă un meci foarte dificil, fetele joacă cu o mare ambiție deși trec printr-o situație destul de dificilă. Însă noi suntem concentrate și determinate să câștigăm și acest joc și recuperăm cele 5 puncte care ne despart de ele.”

Alexandra Nica, jucătoare CSM Alexandria: ”Pornim cu dreptul pentru că jucăm acasă și ne dorim să oferim o victorie la fel de frumoasă ca cea de la ei. Nu va fi un meci ușor pentru că și fetele de la Banat își doresc victoria la fel de mult ca și noi, dar sunt sigură ca atât eu cât și colegele mele vom da totul pe teren și vom obține cele 3 puncte.

Nicol Dincă-Vuia, jucătoare ACS Banat Girls: ”În ciuda dificultăților pe care le întâmpinăm la club, suntem hotărâte să ne dedicăm în totalitate meciului cu Alexandria. Știm că este o echipă agresivă dar vom face tot posibilul pentru a obține victoria.”

Francesca Frericks, jucătoare ACS Banat Girls:Suntem entuziasmate pentru meciul din acest weekend cu Alexandria. Deși am avut câteva hopuri în acest sezon, suntem motivate să jucăm și să ne dovedim valoarea. Am muncit din greu și ne-am bucurat să jucăm împreună ca echipă. Alexandria s-a dovedit a fi un adversar bun, dar avem încredere în noi înșine pentru acest meci.

ACS Târgu Mureș – CS Gloria 2018 BN, 12 mai, ora 15:00, în direct pe FRF.tv

Anna Biro, jucătoare ACS Târgu Mureș:Ne așteaptă un meci dificil, dar ne dorim să creștem de la meci la meci și să facem un joc cât mai bun duminică.

Szekely Kincso, jucătoare ACS Târgu Mureș: ”Jucăm cu o echipă foarte bună, dar jucăm fără presiune și cred că putem să facem un meci bun! Sunt sigură că vom da totul pentru a obține un rezultat cât mai bun!

Clara Roșu, jucătoare CS Gloria 2018 BN:Ne dorim să rămânem neînvinse în campionat, așa ca vom trata meciul cu maximă seriozitate și determinare. Toate aceste meciuri din campionat ne ajută să ne pregătim și pentru etapa următoare din Cupa României.”

Galau Bawm Lung, jucătoare CS Gloria 2018 BN:Ne confruntăm din nou cu echipa din Târgu Mureș. Cu opt victorii din opt meciuri disputate în Play Off, suntem încrezătoare în noi. Este foarte important să rămânem concentrate până la finalul jocului și să obținem victoria.

Toate informațiile vor fi distribuite și pe canalele de social media ale SuperLigii Feminine, acolo unde suporterii pot vedea rezumatul etapei, rezultatele și declarații ale echipelor.