Sâmbătă, 18 iunie, se dispută turul meciurilor decisive pentru promovarea din L4, reprezentantele județene duelându-se în 19 partide. Barajele sunt organizate în dublă manșă, returul fiind pe 25 iunie.

Viitorul Darabani (Botoșani) – Flacăra Erbiceni (Iași)

Visele botoșănenilor se vor împlini doar dacă vor trece de campioana neînvinsă a Iașiului, o formație în care joacă veteranii Marius Onofraș și Ovidiu Mihalache! Darabani a învins în finala județeană disputată la Săveni pe revelația sezonului intern, Unirea Curtești.

Rapid Jibou (Sălaj) – CSM Sighetu Marmației (Maramureș)

Echipe de pe poziții diferite în “calificări”, cu Jibou venind în urma unui sezon regular dominat cu avans considerabil și care i-a permis un play-off lejer, în vreme ce maramureșenii au câștigat greu, 2-1, finala internă cu Lăpușul Târgu Lăpuș.

Supporter 2.0 Cluj-Napoca (Cluj) – Victoria Carei (Satu Mare)

După două sezoane consecutive pe locul 2 la nivel județean, clujenii finanțați de jurnalistul Liviu Alexa și cu fostul dinamovist Laurențiu Rus în echipă vor Liga 3, dar duelul cu o formație de tradiție ce speră la revenirea în prim-plan se anunță unul provocator!

Olimpic Zărnești (Brașov) – Inter Stars Sibiu 2020 (Sibiu)

Formația brașoveană antrenată de fostul atacant Mihai Stere, cu mulți jucători beneficiind de experiența Ligii 3 în lot, se luptă cu clubul manageriat de Teodor Birț, cel care după experiența Hermannstadt reînvie spiritul Inter-ului de tradiție sibian!

Phoenix Buziaș (Timiș) – CSO Turceni (Gorj)

Un duel în care atât gazdele, cât și oaspeții, au devenit campioni județeni cu fix 3 etape înaintea finalului de sezon, având astfel timp să își pregătească barajul. Așadar, toate premisele pentru o confruntare de nivel bun, în care Buziaș pare că pleacă favorită totuși.

ACB Ineu (Arad) – Recolta Dănceu (Mehedinți)

După 7-2 în finala arădeană și cu Cristi Sculici pe bancă, antrenor apreciat și care a contribuit la lansarea lui Dennis Man, gazdele par favorite în duelul cu mehedințenii ce datează încă din anii 1970 iar care în 2013 au pierdut barajul de promovare în L3.

Retezatul Hațeg (Hunedoara) – Magica Balta Caransebeș (Caraș-Severin)

Dacă, pe de o parte, hunedorenii își doresc să îl vadă pe antrenorul Dan Bona bifând a treia promovare din carieră în L3, de partea cealaltă noua echipă a Caransebeșului visează să meargă pe drumul tradiției locale, ultima oară prin Autocatania, și vor clar promovarea!

Oltul Curtișoara (Olt) – Cozia Călimănești (Vâlcea)

Gazdele vor avea de trecut peste ambițiile vâlcenilor de a reveni după peste 30 de ani în eșalonul trei al fotbalului românesc, asta după ce în 2000 s-a renunțat la promovarea obținută pe teren. Vecine de județ, cele două echipe anunță un spectacol interesant!

Dunărea Calafat (Dolj) – CS Rucăr (Argeș)

Dunărea, echipă cu istorie și ambiții, a reușit în plan județean să elimine supremația Tractorului Cetate, campioană ediții la rând în trecutul recent, și acum speră să treacă și de Rucăr, campioană în actuala ediție în dauna Interului din Câmpulung Muscel.

Victoria Traian (Brăila) – Unirea Braniștea (Galați)

Încă un derby de proximitate, cu brăilenii terminând la 2 puncte avans în play-off-ul intern peste competitoare, în vreme ce gălățenii au câștigat sezonul regular după ce l-au dominat printr-o serie impresionantă caracterizată de constanță și eficiență.

CS Universitatea din Alba Iulia (Alba) – CSO Baraolt (Covasna)

Fondată în 2018, formația din Alba are în lot jucători precum Bogdan Bucurică, Mihai Mincă sau Ionuț Neag și nu concepe decât promovarea, după ce a dominat clar competiția internă. Totuși, Baraolt a terminat competiția fără înfrângere în Covasna!

Juniorul Suceava (Suceava) – Speranța Răucești (Neamț)

Gazdele și-au asigurat prezența la baraj cu două etape înainte de finalul play-off-ului și vor avea de luptat într-un duel ce se anunță echilibrat cu campioana din Neamț, formație calificată în urma unei curse interne de un sezon cu Victoria Horia.

Venus Independența (Călărași) – CS Dinamo București (București)

Campioana din Călărași vine la baraj după un 3-2 în finala internă cu Progresul Fundulea, în vreme ce formația pregătită de Daniel Iftodi a câștigat play-off-ul Capitalei în fața celor de la Progesul 2005, Metalogobus II și Rapid FNG.

Voința Limpeziș (Buzău) – Victoria Gugești (Vrancea)

Două formații trecut prin faze de play-off, cu buzoienii având avans de 4 puncte cu Team Săgeata iar vrâncenii, numai 1 punct, peste Inizio Focșani. Se anunță o luptă echilibrată și în care deznodământul se va cunoaște foarte probabil abia după retur!

Dunărea Turris Turnu Măgurele (Teleorman) – ACS Roberto Ziduri (Dâmbovița)

Cu Costin Lazăr pe bancă, gazdele par favorite în baraj, dar tocmai statutul special al unei confruntări de totul sau nimic înseamnă loc suficient de întors calculele hârtiei! Cert e că ambele formații au dominat copios întrecerea internă și e de văzut unde e nivelul mai bun!

ACS Tg. Mureș 1898 (Mureș) – CS Gheorgheni (Harghita)

Oaspeții au câștigat relativ ușor competiția internă, dominată ferm, având și experiența atacantului Hodgyai, fost la Ferencvaros și CFR Cluj. În vreme ce gazdele vor să readucă un oraș de mare tradiție al fotbalului nostru în prim-planul eșaloanelor superioare.

Sportul Onești (Bacău) – Rapid Brodoc (Vaslui)

Gazdele au făcut un tur de forță în competiția internă, formația legată de numele fostului jucător Daniel Munteanu având clar ambiții mari pentru viitorul apropiat. În vreme ce la Brodoc, pregătirea barajului a însemnat inclusiv un amical cu Poli Iași U19.

CS Păulești (Prahova) – Victoria Adunații Copăceni (Giurgiu)

Dacă gazdele au obținut calificarea matematică în baraj la ultima etapă a competiției interne, oaspeții vin după un meci decisiv în care s-au impus cu Dunărea Giurgiu după 36 de lovituri de departajare, scor final 17-16!

CS Glina (Ilfov) – CS Amara (Ialomița)

Ilfovenii au făcut pasul spre baraj în urma unor reprize de prelungiri pline de dramatism cu CS Brănești și mai au un hop până spre Liga 3. Asta pentru CS Amara a ieșit campioană încă din 4 iunie și vrea să uite barajul pierdut cu Metalul Buzău acum 5 ani.