Pentru cele mai bune formații din futsalul românesc în acest moment, Autobergamo Deva și CS United Galați, a sosit momentul mult așteptat, finala Ligii I Futsal Fortuna ediția 2021-2022!

Primul episod al finalei, care se va disputa după regula cel mai bun din cinci partide, este programat marți, 3 mai, de la ora 18:00, la Sala Sporturilor din Deva. Cel de-al doilea meci se va juca tot la Deva, miercuri, 4 mai, de la aceeași oră, după care duelul se va muta la Galați! Finala va fi transmisă în direct la Digi Sport.

Autobergamo Deva a încheiat pe primul loc sezonul regular, iar în semifinalele play-off-ului a trecut de CFR Timișoara cu scorul de 2-0 la general. CS United Galați a încheiat tot în două jocuri duelul din semifinale cu FK Odorheiu Secuiesc.

Cele două formații s-au întâlnit în acest sezon de patru ori. Primul meci, încheiat cu scorul de 2-2, s-a jucat la Deva, în etapa a II-a. În retur, la Galați, United s-a impus la limită, scor 3-2. Autobergamo Deva s-a revanșat în etapa a II-a a turului suplimentar, când, pe teren propriu, a învins cu scorul de 5-3.

Cel de-al patrulea duel dintre Autobergamo și United a fost bifat în finala Cupei României. A fost și cel mai dramatic! Gălățenii au reușit să câștige cu 5-4 după ce au fost conduși cu 4-1! A fost ultimul meci al lui Victor Acosta Garcia pe banca celor de la Autobergamo Deva. El a fost înlocuit ulterior de Cosmin Gherman, ultima oară la Imperial WET Miercurea Ciuc.

Autobergamo Deva, campioană a României în două rânduri, și CS United Galați, fără titlu în palmares, în ciuda faptului că e cea mai constantă echipă din futsalul românesc în ultimul deceniu, au oferit în 2016 cea mai disputată finală din istorie! Autobergamo Deva, pregătită atunci de Florin Ignat, actualul antrenor-jucător al gălățenilor, s-a impus cu scorul general de 3-2, deși meciul decisiv s-a disputat la Galați!

Articol de Adi Dobre