Foto: Facebook CS United Galați

Finala Ligii I Futsal Fortuna, ediţia 2021-2022, a bifat marţi şi miercuri, la Deva, primele două episoade. CS United și Autobergamo și-au împărțit victoriile, iar duelul se va muta, pentru următoarele două jocuri, la Galați.

În prima partidă, disputată marţi seară la Sala Sporturilor din Deva, gazdele de la Autobergamo s-au impus cu 4-2 (3-2). Partida a debutat furtunos cu un gol marcat de gazde după doar nouă secunde de joc, autor Antonio Hinoyosa. Reuşita spaniolului a fost una incredibilă, călcâi din patru metri. Gălăţenii au egalat patru minute şi jumătate mai târziu prin Matei Boşneagă. Ultimele două minute ale primei reprize au reprezentat ieşirea la rampă a lui Tamas Kusmodi, Jucătorul venit la Deva, la începutul sezonului, de la Imperial WET Miercurea Ciuc a marcat de două ori. United a reintrat în meci după reuşita unui alt tânăr jucător, Robert Crişan. În ultima secundă a primei părţi Cristian Matei a ratat o livitură de la 10 metri.

La reluare, CS United Galaţi, cu Alin Cârdei între buturi în locul lui Petrişor Toniţă, a alergat după egalare, dar cei care au înscris au fost tot jucătorii formaţiei gazdă, autor Tamas Kusmodi! Florin Ignat, antrenorul-jucător al gălăţenilor, a forţat în ultimele minute jucând “5 contra 4”, dar fără efect pe tabela de marcaj. În ultimul minut, Leonardo Dos Santos, brazilianul Galaţiului, a irosit şi el o lovitură de la 10 metri.

Foto: Facebook CS United Galați

Cea de-a doua confruntare dintre Autobergamo Deva și CS United Galați, de miercuri seară, a debutat la fel de furibund ca și prima. Deva a deschis scorul după doar 33 de secunde, prin același Toni. Gazdele și-au continuat evoluția foarte bună și în minutul 11 conduceau cu scorul de 3-0. Numărați în picioare, gălățenii și-au evenit din pumni și au punctat de două ori în ultimul minut al primei reprize prin Daniel Araujo, din lovitură de la 10 metri și în urma unei acțiuni peronale.

La reluare, Robert Crișan a egalat pentru CS United Galați, dar Sasse a readus formația gazdă în avantaj! Daniel Araujo, de departe „omul meciului”, a egalat la „4” și a mai marcat o dată până la final. Leonardo dos Santos, ghinonistul finalei, a reușit să marcheze  și el un gol, cel de 6-4.

Marţi, 3 mai: Autobergamo – United 4-2 (3-2), Sala Sporturilor – Deva, în direct la Digi Sport 4
Au marcat: Antonio Hinoyosa, Tamas Kusmodi (trei goluri) / Boşneagă, Crişan

Autobergamo: Roberto Voin, Vlad Iancu, Andrei Dinicuţă – Bogdan Covaci, Andre Luis Sasse, Antonio Hinoyosa, Richard Iszlai, Denis Boldor, Florin Matei, Cristian Matei, Sergiu Gavrilă, Mihnea Toader, Iulian Cojocaru, Tamas Kusmodi
Antrenor: Cosmin Gherman

United: Petrişor Toniţă, Alin Cârdei, Ionuţ Păduraru – Florin Ignat, Daniel Araujo, Leonardo Dos Santos, Robert Crişan, Constantin Burdujel, Octavian Cireş, Cosmin Petică, Marius Arhire, Rareş Oană, Andrei Crăciun, Matei Boşneagă
Antrenor: Florin Ignat

Arbitri: Vlad Ciobanu (Iaşi), Liviu Dârjan (Braşov) – Andras Benedek (Odorheiu Secuiesc)
Observatori: Marian Ivănescu (Bucureşti); Gall Gyozo (Odorheiu Secuiesc)

Miercuri, 4 mai: Autobergamo – United 5-6 (3-2), Sala Sporturilor – Deva, în direct la Digi Sport 4
Au marcat: Antonio Hinoyosa, Sasse (de două ori), Cr. Matei (de două ori) / D. Araujo (de patru ori), Crişan, Leonardo Dos Santos

Arbitri: Liviu Vhiţa (Piteşti), Laurenţiu Deaconu (Bucureşti) – Marius Traşcă (Piteşti)
Observatori: Bogdan Ciolacu (Piteşti), Gabriel Gherman (Bucureşti)

Articol de Adi Dobre