Primele două meciuri din etapa a VII-a a Ligii I la futsal a adus schimbări în fruntea clasamentului. Confruntarea de la Odorheiu Secuiesc, dintre formația locală și CS United Galați, un adevărat derby, s-a ridicat la nivelul așteptărilor, în timp ce Autobergamo a devenit lider după meciul cu CFF Clujana.

La capătul unui meci spectaculos, FK Odorheiu Secuiesc s-a impus cu scorul de 3-1 (2-1) administrându-i grupării gălățene primul eșec din actualul sezon!

La ultimul test înaintea debutului în noul sezon al UEFA Futsal Champions League, CS United a început cu dreptul confruntarea de la Odorheiu Secuiesc. Florin Ignat, antrenorul-jucător al gălățenilor, a deschis scorul în minutul 6. Trupa pregătită de Jakab Zoltán, care venea după primul eșec în actuala stagiune, 6-7 în deplasare cu Autobergamo Deva, a replicat imediat, Tankó a semnat egalarea. FK Odorheiu Secuiesc a intrat în avantaj la cabine, după autogolul lui Octavian Cireș. Odată cu startul reprizei secunde, CS United a pornit o cursă nebună de urmărire, dar cei care au marcat au fost tot jucătorii echipei gazdă, autor portarul Andrei Grigoraș!

„Sincer, cred că nu meritam să pierdem în această partidă. Prima repriză a fost foarte echlibrată, am deschis scorul, dar, cu toate acestea, am încheiat în dezavantaj. În repriza secundă am dominat, am ratat câteva ocazii uriașe, dar ceva a lipsit. Concentrarea? Norocul? Nu știu. Mergem însă mai departe. Urmează grupa din Liga Campionilor de la Ivano-Frankivsk. Din păcate, ca și la Odorheiu Secuiesc, nici în Polonia nu vom putea fi toți. Avem absențe, iar acestea ar putea conta decisiv”, a spus Florin Ignat, antrenorul-jucător al echipei CS United Galați.

Clujana Cluj – Autobergamo Deva

Într-un meci fără istoric, Autobergamo Deva a câștigat, scor 18-1, duelul cu CFF Clujana Cluj, recuperându-și astfel locul 1 în Liga I, poziție pe care a urcat în runda precedentă, după victoria de pe teren propriu cu FK Odorheiu Secuiesc. Deva rămâne astfel singura echipă neînvinsă din Liga I!

Luceafărul Buzău – Sportul Ciorăști

Ultimul meci al etapei se va disputa la Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” din Buzău, acolo unde Luceafărul va primi vizita nou-promovatei Clubul Sportiv Local Sportul Ciorăşti. Gazdele nu vor putea conta pentru această partidă pe câțiva jucători de bază, printre care Dospinescu, Călugăreanu și Toma Vincene.

Nou-promovata Sportul Ciorăști a bifat un singur succes în acest sezon, la Cluj. În ciuda celor patru înfrângeri contabilizate, micuța grupare vrânceană a fost lăudată de toată lumea. Staff-ul tehnic al formației Sportul Ciorăști s-a întărit în aceste zile prin cooptarea lui Marius Cozma, 48 de ani, fost antrenor la CS United, CSM Focșani și Futsal Poli Iași. Tehnicianul este cel care practic a pus bazele grupării gălățene, reprezentanta futsalului românesc în ultimele două sezoane ale UEFA Futsal Champions League. Marius Cozma a promovat cu United Galați în Liga a II-a și, ulterior, în Liga I. CSM Focșani a ajuns în Liga I tot cu Marius Cozma pe bancă.

„Cu o organizare bună putem obține un rezultat bun la Buzău”

– Ce va determinat să acceptați această provocare?

– Din pasiune și pentru că îmi place proiectul acestor oameni. Îmi place energie pozitivă pe care acești oameni o degajă. Îmi place că vor să învețe, că sunt serioși. Și-au dat seama că există o diferență vizibilă între liga secundă și primul eșalon al futsalului românesc și vor să învețe.

– Care sunt obiective pe termen scurt?

– În primul rând să văd această echipă că joacă futsal, futsal la nivel de Liga I. Le-am urmărit toate meciurile din acest sezon. Au puncte bune, dar și multe altele de îmbunătățit. Filozofia mea e să nu primim gol. E vorba despre organizarea jocului. Totul pleacă de la defensivă. Futsalul e un sport tacticizat. Dacă te aperi bine, atunci ai toate șansele să închei meciul bine. Cu o organizare bună putem obține un rezultat bun chiar în această primă partidă de la Buzău, unde vom avea în față, trebuie să recunoaștem, o echipă, Luceafărul, superioară, o echipă mai experimentată.

„Sportul Ciorăști e o echipă care joacă cu sufletul”

– Are potențial Sportul Ciorăști?

– Are! Sincer, văd această echipă în play-off. Dacă nu anul acesta, la anul singur Sportul Ciorăști va lupta cu șanse pentru un loc în play-off. Sportul e o echipă care joacă cu sufletul. Nu e ceva rău, dar trebuie să fim și puțini realiști. Constat că nu putem să ne apărăm. Când vom învăța, va fi altceva. Dar e nevoie de timp.

– Cum ați ajuns la Constanța?

– Acum un an! Eram la Iași. Când situația acolo a devenit una fără ieșire am decis să ne retragem la Contanța, asta pentru că marea e dragostea mea!

„Sunt un mare fan al futsalului!”

– Toată lumea vă știe pasiunea pentru futsal! De unde și cum întrețineți această pasiune?

– M-am îndrăgostit de futsal de la începuturile sale în țara noastră. Sunt un mare fan al futsalului! Urmăresc tot ce mișcă în futsal, meciuri, antrenamente. Am fost prezent la antrenamentele celor de la Sporting Lisabona, Inter Movistar, echipe intrate deja în istoria futsalului. Acum sunt fan al Sportului Ciorăști!

– Aveți o echipă favorită și în fotbal?

– FC Liverpool!

– Ați avut un model de antrenor?

– Javier Lozano Cid, campion mondial și european cu naționala Spaniei! Din țară l-am admirat întotdeauna pe Jakab Zoltán, antrenorul echipei FK Odorheiu Secuiesc. M-am născut cu filozofia lui. El construiește. E calm, calculat. E tobă de futsal.

Etapa a 7-a

Sâmbătă, 23 octombrie 2021
Futsal Klub Odorheiu Secuiesc
– CS United Galați 3-1 (2-1)

Luni, 25 octombrie 2021
CFF Clujana Cluj – Autobergamo Deva 1-18 (0-8)

Marți 26 octombrie 2021, ora 18:00
Luceafărul Buzău – Clubul Sportiv Local Sportul Ciorăști

Articol de Adi Dobre