Liga I la futsal programează în acest week-end și marți, în a doua zi a săptămânii viitoare, meciurile etapei a 6-a.

CS United Galați – Luceafărul Buzău

După succesul de la Timișoara, 2-1 cu CFR, vicecampioana CS United Galați a urcat pe locul secund în clasamentul Ligii I, iar în această rundă va evolua pe teren propriu împotriva formației Luceafărul Buzău. Trupa lui Florin Ignat continuă astfel să își tureze motoarele în vederea debutului în noua ediție a UEFA Futsal Champions League, debut programat pentru joi, 28 octombrie, la Ivano-Frankivsk, în Polonia.

„Avem parte de un nou meci care, sunt convins, ne va solicita la maximum! Asta nu e rău în perspectiva meciurilor din Liga Campionilor. Luceafărul Buzău a făcut meciuri bune în acest debut de sezon, chiar dacă a pierdut. Dacă băieții mei vor avea aceeași atitudine arătată la Timișoara și la Deva, atunci vom reuși să ne impunem”, a spus Florin Ignat, antrenorul-jucător al echipei CS United Galați.

Pentru confruntarea cu cu Luceafărul Buzău, Florin Ignat are mai mulți jucători indisponibili: căpitanul Constantin Burdujel este suspendat după cartonșul roșu primit marți la Timișoara; Octavian Cireș, care a jucat în Banat accidentat, este incert; Andrei Crăciun va absenta și în această etapă din motive personale; Matei Boșneagă este și el incert după accidentarea la genunchi suferită la Timișoara; portarii Ionuț Păduraru și Petrișor Toniță sunt în continuare accidentați; brazilianul Lucas Bonifácio Dos Santos, alias Coquinho, își va amâna din nou debutul la gruparea gălățeană din cauza unei accidentări.

Nici buzoienii nu stau mai bine în perspectiva meciului de la Galați. „Va fi un meci foarte dificil. În primul rând pentru că vom întâlni cea mai bună echipă din Liga I. În al doilea rând din cauza numeroaselor absențe. Din păcate, din pricini financiare, nu vom putea deplasa la Galați cea mai bună echipă. Vom avea patru jucători sub 23 de ani în lot. Acestea sunt condițiile, trebuie să facem față”, a spus Iulian Trăznea, managerul echipei Luceafărul Buzău.

Autobergamo Deva – FK Odorheiu Secuiesc

Derby-ul etapei a 6-a a Ligii I la futsal este, fără îndoială, meciul dintre Autobergamo Deva și FK Odorheiu Secuiesc. Trupa pregătită de Jakab Zoltan e în mare formă în acest debut de sezon, harghitenii fiind singurii cu maximum de puncte în Liga I.

Autobergamo Deva, echipa care în această vară a avut cea mai spectaculoasă campanie de achiziții, este neînvinsă în actualul sezon. Trupa pregătită de Victor Acosta Garcia a făcut un singur pas greșit în acest sezon, pe teren propriu, 2-2 cu CS United Galați. În ultima etapă, Autobergamo Deva s-a impus în deplasare în fața echipei Luceafărul Buzău, scor 4-3, după o revenire spectaculoasă.

În cazul unui succes, Deva va trece în clasament peste FK Odorheiu Secuiesc. „Toată lumea este conștientă că, dacă învingem duminică, putem trece pe primul loc al clasamentului. Cred că o motivație mai mare ca aceasta nu există în acest moment. Jucăm acasă, ceea ce reprezintă iarăși un avantaj pentru noi. Nu vom putea conta la acest meci pe Andrei Dinicuță și Adrian Pânzaru, accidentați. Am avut o discuție în această săptămână cu toată echipa. Le-a fost explicat iarăși faptul că pe noi nu ne interesează locurile 2 și 3, ci doar locul 1! Sper că au înțeles și că vor trage tare. După această partidă atât de importantă urmează un meci, la prima vedere, mai puțin solicitant, cu CFF Clujana Cluj, apoi vom sta. Urmează returul, iar în iarnă vom trage linie, vom analiza ce am făcut bine, ce am făcut mai puțin bine și, probabil, vom aduce doi jucători cu experiență”, a spus Doru Popa, președintele echipei Autobergamo Deva.

“Mergem la Deva să ne jucăm șansa. Nu avem probleme de lot, echipa traversează o perioadă bună, nu există presiunea rezultatului, amănunte ce ne dau optimism. Cred că nu există o diferență prea mare între echipele de pe primele locuri în Liga I. Suntem echipe apropiate valoric. Încă un motiv să fim optimiști și încrezători în privința unui rezultat pozitiv la Deva. Pozitiv înseamnă și un rezultat de egalitate. Campionatul e lung, se pot întâmpla multe pe parcursul său, dar cred că fiecare punct contează”, a spus Jakab Zoltan, managerul echipei FK Odorheiu Secuiesc.

Sportul Ciorăști – CFR 1933 Timișoara

Epilogul etapei a 6-a e programat marți, 19 octombrie, la Focșani, acolo unde formațiile Sportul Ciorăști și CFR 1933 Timișoara se vor confrunta într-un derby al nou promovatelor. Meciul Sportul Ciorăști – CFR 1933 Timișoara va fi în direct la Digi Sport 2!

Liga I, etapa a 6-a: 

Duminică, 17 octombrie 2021 ora 18:00
CS United Galați – Luceafărul Buzău
Autobergamo Deva – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc

Marți, 19 octombrie 2021, ora 18:00, Digi Sport 2
Clubul Sportiv Local Sportul Ciorăști – CFR 1933 Timișoara

  • echipa CFF Clujana Cluj stă în această rundă

Clasament: 1. Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 12p; 2. United 10p (+29); 3. Autobergamo 10p (+4); 4. CFR 6p; 5. Luceafărul 3p; 6. Sportul 3p; 7. Clujana 0p

În acest week-end se desfășoară și meciurile din Etapa 4 din Liga a II-a. 

Seria 1 Est

Sâmbătă, 16 octombrie 2021, ora 11:00
AS Olimpia Râmnicu Sărat 2010 CS – ACS Mausoleul Mărășești

Duminică, 17 octombrie 2021, ora 16:00
Futsal Ceahlăul Piatra Neamț – Fortius 2014 Buzău

Clasament: 1. Ceahlăul 9p; 2. Fortius 6p; 3. Mausoleul 3p; 4. Olimpia 0p

Seria 2 Centru

Sâmbătă, 16 octombrie 2021, ora 18:30
AS Inter Gheorgheni – Korondy Junior 2017 Corund

Duminică, 17 octombrie 2021, ora 13:00
ACS KSE Târgu Secuiesc – Kereszthegy Remetea

Clasament: 1. KSE 9p; 2. Remetea 4p; 3. Inter 4p; 4. Korondy 0

Seria 3 Vest

Duminică, 17 octombrie 2021
CSM Târgu Mureș – Soimii Șiman, ora 10:00
Metropolitan Ișalnița – ACS West Deva, ora 12:00

Articol de Adi Dobre