Sala Sporturilor din Odorheiu Secuiesc a găzduit marți seară partida dintre FK Odorheiu Secuiesc și Autobergamo Deva, meci contând pentru etapa a XIII-a a Ligii I Fortuna. Derby-ul primelor două clasate în clasament, transmis în direct la Digi Sport, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

Cu spectatori în tribune, și cu doi regizori, managerii Jakab Zoltan și Victor Acosta Garcia, inspirați și fără probleme de lot, FK Odorheiu Secuiesc și Autobergamo Deva au oferit un adevărat spectacol la finalul căruia echipa oaspete s-a impus cu scorul de 3-1.

Prima repriză a fost una foarte echilibrată, disputată într-un ritm foarte alert. Condusă excelent din teren de Bogdan Covaci, Autobergamo și-a folosit din plin plusul de tehnicitate, atu ce a făcut în cele din urmă diferența.

Hunedorenii au fost cei care au deschis scorul, autor Antonio Hinyosa, după o fază fixă excelent lucrată. Până la pauză, oamenii lui Victor Acosta au mai ratat și alte ocazii, în special prin tânărul moldovean Iulian Cojocaru.

FK Odorheiu Secuiesc a impresionat la capitolul dăruire. Bálint și Balázsi „au arat” terenul și i-au dat emoții lui Voin.

Autobergamo Deva a început tare actul secund, marcând de două ori în primele șase minute, autori Sasse și Cojocaru. Gazdele au trecut imediat la un joc „5 contra 4” și au revenit în joc după reușita lui Kanyó, fiind apoi foarte aproape de a „dinamita” finalul jocului, dar Gálfi a ratat incredibil. În plus, din graba de a reveni pe teren, flying goalkeeper-ul Miklós Tamás a făcut schimbarea greșit și a văzut al doilea cartonaș galben fiind eliminat!

Formația pregătită de Victor Acosta Garcia a bifat astfel cel de-al zecelea succes stagional și are în acest moment un avantaj liniștitor față de FK Odorheiu Secuiesc, formație care rămâne pe locul doi în Liga I. „Încă o dată băieții noștri au fost grozavi! A fost un meci frumos, de înaltă calitate, cu un plus la manual pentru Autobergamo Deva. Urmează, la doar 48 de ore de la meciul de la Odorheiu Secuiesc, ultimul meci din acest an, un alt derby, la Galați cu United. Din păcate acest meci ne va prinde foarte obosiți și cu absențe. Dar, indiferent de rezultat, vom cânta colinde de pe primul loc în Liga I”, a spus, la final, Dorin Pop, președintele echipei Autobergamo Deva.

Mâine, joi, 9 decembrie, de la ora 17:00, Sala Sporturilor „Dunărea” din Galați va găzdui un alt mare derby, confruntarea dintre CS United și Autobergamo Deva, restanță din etapa a IX-a. United e singura echipă care a încurcat Autobergamo în acest sezon, remiză la Deva în tur, 2-2.

Victor Acosta Garcia nu va putea conta la Galați pe serviciile lui Küsmödi, suspendat pentru cumul de cartonașe galbene.

Finalul de săptămână e unul de foc pentru gălățeni. După meciul cu Autobergamo de joi, trupa lui Florin Ignat va primi, tot pe teren propriu, vizita echipei FK Odorheiu Secuiesc. Meciul CS United – FK Odorheiu Secuiesc e duminică, 12 decembrie, de la ora 13:00, în direct la Digi Sport 2!

Etapa a XIII-a:

Duminică, 5 decembrie
Luceafărul Buzău – CS United Galați 3-6 (2-3), Sala Sporturilor „Romeo Iamandi”, Buzău
Au marcat: Toma Vincene (1, 17), Călugăreanu (27) / Araujo (3, 28), Burdujel (19), Crișan (20), Arhire (37), Toniță (38)
Arbitri: Mihai Alexandru Kiuță (Braşov), Liviu Dârjan (Brașov) – Peter Joszef (Sfântu Gheorghe)
Observator: Daniel Mirea (București)

Marți, 7 decembrie
Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – Autobergamo Deva 1–3 (0–1), Sala Sporturilor, Odorheiu Secuiesc
Au marcat: Kanyó (33) / Antonio Hinyosa (9), Sasse (24), Cojocaru (26)

FK: Grigoraș – Szécsi, Balázsi, Kedei, Bálint; Tankó, Miklós T., Kerestély, Kanyó, Gálfi, Jakab, Miklós Á., Farkas
Manager: Jakab Zoltán

Deva: Voin – Covaci, Iszlai, Sasse, Antonio Hinyosa; Küsmödi, Gavrilă, Cojocaru, Dinicuță, Iancu, Toader, Boldor, Grosu
Manager: Victor Acosta Garcia

Arbitri: Daniel Decă (Brăila), Ovidiu Dan Curta (Târgu Mureș) – Florin Aurelian Macovei (Galați)
Observator: Sorin Vădana (Cluj-Napoca)

Sâmbătă, 11 decembrie, ora 12:00
CSF CFR 1933 Timișoara – Clubul Sportiv Local Sportul Ciorăști, Sala Sporturilor „Constantin Jude”, Timișoara

  • echipa CFF Clujana Cluj stă în această etapă

Clasament: 1. Autobergamo 31p (10 meciuri); 2. Odorheiu Secuiesc 24p (10 meciuri); 3. United 19p (10 meciuri); 4. CFR 1933 18p (11 meciuri); 5. Luceafărul 9p (10 meciuri); 6. Sportul 9p (10 meciuri); 7. Clujana 3p (11 meciuri)

Articol de Adi Dobre