Antrenorii care vor să urmeaze cursurile pentru obținerea licenței UEFA A își pot depune dosarele până pe 26 octombrie. De asemenea, până la finalul anului, Școala Federală de Antrenori organizează și cursuri de perfecționare pentru reînnoirea licențelor UEFA B și UEFA A.

Licența UEFA A reprezintă cel mai înalt curs de antrenorat practic, antrenorii învațând să-și dezvolte abilitățile tehnice și tactice pentru a fi mai eficienți în susținerea dezvoltării jucătorilor în mediul 11 vs 11. Toate detaliile privind conținutul dosarului de înscriere sunt disponibile aici

După ce depun dosarele de înscriere, candidații vor susține un examen de admitere care constă într-o probă practică și o probă scrisă. Toate detaliile legate de organizarea și desfășurarea examenului de admitere (practic și teoretic) vor fi afișate în data de 28 octombrie 2021. Cei 25 de candidați admiși vor urma cursurile în perioada noiembrie 2021 – iunie 2022.

Reînnoire și perfecționare, între 4 octombrie și 21 decembrie

Școala Federală de Antrenori (SFA) organizează cursuri de perfecționare în vederea reînnoirii licențelor UEFA B și UEFA A pentru antrenorii a căror licență expiră la data de 31.12.2020, respectiv 31.12.2021, și care mai au nevoie de 1, 2 sau 3 cursuri de perfecționare pentru reînnoirea licențelor.

Conform reglementării propuse de UEFA pentru perioada de pandemie, SFA organizează cursurile de perfecționare online, pentru ambele tipuri de licențe.

Detaliile legate de înscriere sunt disponibile pe site-ul Academiei Naționale de Fotbal:

UEFA B

UEFA A

Pentru antrenorii a căror licență expiră la data de 31.12.2022, cursurile de perfecționare vor fi organizate în anul 2022.