Proiectul aprobat în ședința Comitetului Executiv din 3 noiembrie 2021 prin care se dorește revizuirea formatului Cupei României a demarat luni, 6 decembrie, la Casa Fotbalului.

Membrii echipei FRF au avut prima întâlnire cu reprezentanții Hypercube, firma olandeză care a contribuit la modelarea sistemelor competiționale UCL și Europa League, EURO 2016, dar și a campionatelor din Țările de Jos, Belgia, Portugalia, Norvegia, Danemarca, Austria și Elveția.

În cadrul întrevederii au fost analizate provocările organizării unei astfel de competiții, dar și aspectele pozitive și cele negative ale actualului sistem al Cupei României.

În urma colectării de date, care va continua și în următoarele zile prin întâlniri cu deținătorii drepturilor TV, cu reprezentanți ai cluburilor din Liga 1, Liga 2, Liga 3, AJF, AFAN, cu sponsori și suporteri, va rezulta un nou format al competiției.

Această structură optimizată a Cupei României își propune să aducă mai mulți spectatori pe stadioane, o creștere a audiențelor tv, a veniturilor din sponsorizări și un nivel de joc mai bun. Un obiectiv este și acela ca noul sistem să răspundă mai bine modificărilor din calendarul național și internațional.