La două săptămâni după ce Vlad Ciobanu a arbitrat un meci de baraj pentru calificarea în grupele principale din cadrul preliminariilor pentru Campionatul European de futsal din 2022, al doilea arbitru FIFA ieșean, Bogdan Hanceariuc, a fost delegat în Champions League, în acest week-end.

Bogdan Hanceariuc, medic de profesie, a fost arbitru principal la meciul KMF Titograd – Pesaro (campioanele Muntenegrului și Italiei) disputat în week-end-ul trecut, la Podgorica. Hanceariuc a fost secondat la acest meci de arbitrul piteștean Liviu Chița. Mult mai experimentată, echipa oaspete s-a impus cu scorul de 6-0 (4-0).

”A fost un meci fără probleme, am acordat doar un singur cartonaș galben. Jucătorii și-au văzut de joc, au dat dovadă de fair-play. A fost a doua delegare internațională pentru mine în acest an, după cea de la început de an în preliminariile EURO 2022”, a declarat arbitrul Bogdan Hanceariuc.

Acesta speră ca în viitor să arbitreze la un meci internațional alături de colegul său de la Iași, Vlad Ciobanu, iar prin prestațiile sale să facă pasul la o categorie superioară în arbitraj.

”Îmi doresc să mai prind o delegare în acest an, mi-aș dori foarte mult să fiu chiar într-o brigadă cu Vlad Ciobanu. Ar fi ceva extraordinar. Poate în viitor vom avea această șansă. Noi ne pregătim zi de zi să ajungem cât mai sus, să arbitrăm competiții finale, finale de cupe internaționale, de campionat. Acesta este țelul fiecărui arbitru, să ajungă cât mai sus. Îmi doresc să mai prind o delegare în acest an și sper ca prin prestațiile mele la meciuri să reușesc să promovez cât de curând la un nivel superior”, a punctat Bogdan Hanceariuc.

Recent, șeful Comisiei Județene a Arbitrilor Iași, Vlad Ciobanu a arbitrat un meci de baraj dintre Israel și Cipru pentru calificarea în grupele principale din cadrul preliminariilor pentru Campionatul European de futsal din 2022.

”Meciul s-a încheiat cu victoria gazdelor, scor 3-2. A fost un joc foarte bun pentru noi, util. Pentru mine a fost a doua convocare internațională din acest an și prima după reluarea competițiilor. Protocolul de securitate este foarte strict acum, nu se poate ieși din hotel decât pentru a merge la sală, în primul rând se resimte lipsa spectatorilor, din păcate lipsește acea bucurie a suporterilor de a viziona un meci în tribune. Este strictețe maximă pe tot traseul deplasării și la sală, este obligatoriu un test negativ făcut cu 48 de ore înainte de plecare”, a declarat Vlad Ciobanu, care a fost promovat în acest an în prima categorie a arbitrilor UEFA.

ARTICOL DE NARCIS POHOAȚĂ (IAȘI)