În perioada 6-8 noiembrie, Școala Federală de Antrenori (SFA) a organizat Modulul 3 din cadrul licenței UEFA B de la București. Cursanții au parcurs noțiuni teoretice și practice dedicate categoriei de vârstă 10-13 ani, respectiv competițiilor U11-U13.

În prima zi, accentul a fost pus pe bazele tehnico-tactice necesare jucătorului de această vârstă în relația directă cu adversarul. Astfel, au fost abordate duelurile 1vs1, 2vs1, 2vs2 și 3vs3 din punct de vedere ofensiv și defensiv, iar fiecare temă a fost prezentată, explicată și exemplificată vizual de către lectorii prezenți.

Ulterior, activitatea din sală a fost mutată pe teren. În ultima parte a zilei, grupele au primit sarcina de a lucra în echipă cu scopul de a crea exerciții pe baza temelor legate de subiectul „Jucătorul în duel”.

A doua zi de curs a început cu o sesiune practică în cadrul căreia trei dintre grupele de lucru au realizat exercițiile concepute anterior cu ajutorul unei echipe de jucători U11-U12. În cadrul acesteia, cursanții au primit feedback din partea celor doi Coach Educators din cadrul Licenței UEFA B, Marius Vișan și Dan Cănănău. Feedback-ul a fost îndreptat către două elemente: pregătirea antrenamentului și coaching.

Ulterior, cursanții au parcurs o parte teoretică, prezentată de Costi Giurescu, Coach Educator UEFA B, despre bazele tehnico-tactice de organizare a jocului, dar și cu o nouă sesiune practică cu două antrenamente demonstrative care i-a implicat pe cursanți cu scopul de a înțelege și experimenta cele învățate anterior. În urma acestor activități, cursanții au fost implicați în crearea de noi exerciții specifice temei „Jucătorul în grup”.

În ultima zi de curs, grupele de lucru rămase au avut oportunitatea de a realiza exercițiile concepute cu ajutorul unei echipe de jucători U11-U12, iar pe parcurs au primit feedback din partea lui Daniel Gheorghe și conf. univ. dr. Andrade Bichescu, Coach Educators în cadrul licenței UEFA B. Ultimul curs din Modulul 3, susținut de către conf. univ. dr. Gabriel Simion, a fost despre „Planificare” și a avut obiectivul de a-i familiariza pe cursanți cu metodele și instrumentele de planificare pentru toate subiectele studiate pe parcursul celor trei zile.

„În cadrul licenței UEFA B de la București, am conceput un proces dedicat dezvoltării personale și profesionale a celor 26 de cursanți care se implică activ și au dorința de a acumula cât mai multe informații teoretice, de a pune în practică cele învățate pe terenul de fotbal și de a face schimb de idei și experiență cu colegii și lectorii care le sunt alături în acest parcurs educațional.

De la modul la modul se pot observa îmbunătățiri, fapt ce ne motivează în a continua să-i provocăm să-și depășească barierele și în a le da încredere că pot reuși alături de jucătorii pe care îi pregătesc”, a spus la final Lucian Burchel, director SFA.