Joi, 3 martie, a avut loc un prim webinar despre importanța nutriției în fotbal, care a reunit aproximativ 60 de participanți. Sesiunea a avut loc pe Zoom și a fost organizată de Academia Națională de Fotbal.

Webinarul a durat două ore și jumătate și a adus în fața participanților trei specialiști: doctorul Șerban Damian, nutriționist sportiv acreditat CIO, fost nutriționist al Echipei Naționale de Fotbal a României și actual membru în Comisia Medicală a FRF, Vlad Sabou, nutriționist sportiv acreditat de Societatea de Nutriționiști Sportivi din Marea Britanie, fost nutriționist la Blackburn Rovers FC, astăzi în această poziție la Centrul de Performanță Sportivă de la Universitatea din Exeter și, în calitate de moderator, pe doctorul Mihai Meiu, medic primar medicină sportivă și manager al Departamentului Medical FRF.

După prezentările speakerilor, care au vorbit, printre altele, despre alimentația adecvată înainte, în timpul și după meci, suplimente nutritive folosite în fotbal sau importanța hidratării, participanții au avut ocazia să adreseze întrebări la final.

Scopul cursului a fost acela de a explica noțiuni de bază din nutriția sportivă, cât mai accesibile tuturor celor implicați în fenomenul fotbalistic. Printre participanți s-au numărat atât jucători, jucătoare și antrenori, dar și părinților și profesorilor implicați în fenomenul fotbalistic.