Academia Națională de Fotbal a organizat pe 12 și 13 decembrie cursul de Responsabil Mass-Media pentru cluburile din România, una dintre cele trei formări care certifică competența pentru această funcție la cluburile de Liga 1 și Liga 2.

Pe parcursul celor două zile, 15 cursanți de la echipe de Liga 2 și Liga 3, academii de copii și juniori, dar și unii care nu activează în prezent în cadrul unor cluburi, au participat la sesiuni online despre cele mai importante teme care definesc rolul unui resposabil pentru relația cu mass-media.

Cursul a fost construit și livrat de Cătălin Popescu, managerul Biroului de Presă al Federației Române de Fotbal și ofițer de presă la Echipa Națională a României. Printre lectori s-au numărat și fostul fotbalist și actual director sportiv în cadrul FRF, Marius Niculae, care a vorbit despre relația jucătorilor profesioniști cu mass-media, dar și jurnalistul Costi Mocanu, cel care a detaliat nevoile presei.

Alte sesiuni, precum cele despre expunerea sponsorilor în media, relații publice sau tendințe în ceea ce privește obligațiile media, au fost prezentate de specialiști în PR, comercial și comunicare din cadrul Federației Române de Fotbal.

Este al treilea an la rând în care ANF organizează un astfel de curs, în cadrul căruia participanții au de realizat la final inclusiv o temă în care să aplice noțiunile prezentate, pentru a primi certificarea.

Consultă aici calendarul complet al cursurilor organizate de Academia Națională de Fotbal în aceast sezon!