În fiecare an, pe 29 septembrie este sărbătorită Ziua Mondială a Inimii, promovată de Federația Mondială a Inimii, UEFA, Healthy Stadia și Federația Română de Fotbal.

Tema campaniei pentru Ziua Mondială a Inimii din acest an este: ”Inima mea, inima ta!”. Inima ta este cea care dă putere întregului tău corp, de aceea este foarte important să ai grijă de ea. De aceea, în acest an, Federația Mondială a Inimii îți propune să îi faci o promisiune inimii tale: un angajament că îți vei schimba stilul de viață pentru ca inima ta să trăiască sănătos. Pentru că fiecare bătaie a inimii contează.

”Susținem proiectul Ziua Mondială a Inimii și susținem un stil de viață activ și sănătos. Într-o lume aflată permanent într-o stare de agitație, e important să nu uităm să avem grijă de noi, de inima noastră. Niciodată nu este prea târziu să facem o schimbare în bine în viaţa noastră”, spune Ion Geolgău, managerul departamentului scouting și ambasador FRF pentru o inimă sănătoasă.

În acest an, s-a alăturat campaniei de promovare a vieții sănătoase și portarul echipei naționale de fotbal feminin, Andreea Părăluță. Sunt mândră să mă alătur campaniei de promovare a unui stil de viață activ, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii, deoarece inima este motorul vieții noastre. Mi-aș dori ca măcar cu ocazia acestei zile să ne gândim mai mult la noi, la sănătatea corpului nostru și luăm deciziile potrivite pentru respectarea și îngrijirea lui. O inimă sănătoasă, pentru o viață îndelungată și fericită!”.

Campania are drept scop sensibilizarea cu privire la bolile cardiovasculare (CVD). Educația și prevenția joacă rolul cel mai important în confruntarea afecțiunii inimii. Federația Mondială a Inimii recomandă trei pași pentru o viață mai sănătoasă:

• Move your heart: Menține un stil de viață activ, practicând cel puțin 30 de minute de activitate fizică intensă moderată!
• Fuel your heart: Adoptă o dietă sănătoasă, bogată in fructe si legume și săracă in grăsimi, sare si zahăr!
• Love your heart: Spune nu fumatului!