Ambasada României a organizat, sâmbătă, 8 septembrie, la Copenhaga, a doua ediție a Turneului de fotbal dedicat românilor din Danemarca, competiție lansată în premieră anului trecut.

Evenimentul din acest an a reunit peste 200 de iubitori ai sportului rege într-o atmosferă deosebită.

În cadrul turneului au fost înscrise 13 echipe, atât din Copenhaga, cât și din alte orașe precum Herning, Esbjerg, Slagelse, Farvang sau Ikast. La finalul unei zile desfășurate sub semnul prieteniei, fairplay-ului și bunei dispoziții, trofeul a fost câștigat de echipa AllStar România din Slagelse, care a reușit, după o finală foarte frumoasă împotriva echipei Maxima, să își apere trofeul obținut anul trecut.

Aceeași formație și-a adjudecat și titlul pentru cel mai bun jucător acordat lui Alexandru Flavius Marchiș. Titlul de golgheter a fost obținut de Daniel Roșu component al echipei clasate pe locul trei, Esbjerg fB, și Alexandru Mihai Cheluță (FC A.M.A.), în timp ce premiul pentru cel mai bun portar al turneului a fost atribuit lui Flaviu Simonov, component al echipei Maxima, vicecampioana de anul acesta.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul federațiilor de fotbal din Danemarca, respectiv România, premiile fiind oferite de Therme București.