Alexandru Țîrlea este ultimul nume pe lista românilor care au debutat în La Liga.

În vârstă de 21 de ani, născut în Spania, crescut 10 ani la Real Madrid, Alexandru a debutat sâmbătă, 18 decembrie, 2021, pe prima scenă a fotbalului spaniol în tricoul echipei Deportivo Alavés.

Țîrlea a fost trimis pe teren de antrenorul Javier Calleja în minutul 76 al partidei Rayo Vallecano – Deportivo Alavés, la scorul de 2-0 pentru gazde. Alexandru Țîrlea, care în această toamnă a fost convocat de Florin Bratu la naționala U21 a României, l-a înlocuit pe Martín Aguirregabiria și a evoluat fără trac în linia defensivă alături de Alberto Rodríguez Baró „Tachi” și căpitanul Víctor Laguardia Cisneros.

Alavés a pierdut meciul de pe Estadio de Vallecas, scor 0-2, în fața revelației actualului sezon din La Liga. După 17 partide disputate în actualul sezon din La Liga, Deportivo Alavés, echipa românului Alexandru Țârlea, se află pe locul 17, și mai are de disputat un meci în acest an, marți, 21 decembrie, în deplasare, cu Villarreal.

Alexandru Țîrlea e născut în Spania, a început fotbalul la vârsta de 8 ani, la R.S.D Alcala, iar doi ani mai târziu a ajuns la juniorii lui Real Madrid. Aici a petrecut 10 ani, cu pauză de un an, când a fost împrumutat la Salamanca. Din vara lui 2020 este jucătorul lui Deportivo Alaves.

“Toată viața am trăit în Spania, părinții mei s-au mutat acolo înainte de a mă naște eu. Totuși, m-au învățat și limba română. La Real Madrid am întâlnit jucători cu mare calitate, care m-au ajutat să mă dezvolt. Sunt sigur că perioada petrecută acolo mă va ajuta în carieră, am dobândit acolo spiritul de învingător pe care doar un club mare ți-l poate insufla”, a declarat Alex pentru FRF TV în urmă cu două luni.