La invitația televiziunii Digi Sport, vicepreședintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Alexandru Deaconu, a fost prezent marți, 13 noiembrie, în redacția postului tv.

Oficialul CCA le-a prezentat comentatorilor, reporterilor și producătorilor de la Digi Sport ultimele noutăți din arbitraj.

Timp de două ore și jumătate, la sediul postului care transmite partide din Liga 1, Liga 2 și Cupa României, dar și din Liga Campionilor, Europa League sau campionatele Spaniei și Italiei, vicepreședintele CCA a analizat alături de jurnaliștii prezenți mai multe faze de joc, dar și modul de interpretare al acestora după ultimele reglementări FIFA.

Printre temele abordate au fost jucarea mingii cu mâna, interpretarea fazelor în care se impun decizii disciplinare (acordarea cartonașului galben sau roșu), dar și luarea deciziilor de către tușieri în fazele de ofsaid la limită.

“Întâlnirea a venit la solicitarea reprezentanților Digi Sport, care astfel au dorit să fie în temă cu ultimele noutăți din domeniul arbitrajului. A fost o întrevedere extrem de utilă și pe care ne dorim să o repetăm în pauza de iarnă din Liga 1 cu jurnaliști de la toate televiziuniile”, a declarat Alexandru Deaconu la finalul întâlnirii.