Asociaţia Judeţeană de Fotbal Bihor a aplicat și a câștigat un Proiect European, Erasmus + Sport, în valoare totală de 361.004 euro!

Proiectul “Play this Game – Mixed Football for Children”, cofinanțat de Comisia Europeană, va promova și încuraja participarea la sport și activitate fizică în rândul copiilor de vârstă școlară, dar și egalitatea de gen în sport, prin fotbalul mixt.

“Este vorba despre promovarea și încurajarea participării la sport și la acțiuni fotbalistice a copiilor între 8 și 14 ani, fete și băieți. AJF Bihor este înființată în 2003, iar obținerea acestui proiect reprezintă cea mai mare realizare a noastră de până acum și ne dă un imbold să accesăm alte proiecte pe viitor”, a declarat, pentru FRF, Radu Bitea, președintele AJF Bihor.

În acest proiect vor fi implicate trei școli orădene: Şcoala Gimnazială Nr. 11 Oradea, Școala cu clasele I-VIII Nr. 16 Oradea și Şcoala Dimitrie Cantemir Oradea.

Ceilalți parteneri în proiectul “Play this Game – Mixed Football for Children” sunt: VšI Sportuokime kartu – Lituania; Associação Desportiva Cultural e Social de Carvalhais – Portugalia; Asociatia Obsteasca Clubul Sportiv de Fotbal NOROC – Moldova; Spor Elçileri Derneği – Turcia; Association Footura – (Association for the development of sports and sports culture Footura) – Bulgaria.

Obiectivul proiectului este aliniat cu obiectivele specifice urmărite de Programul Erasmus + în domeniul sportului: încurajează participarea la sport și activitate fizică; susține abordări inovatoare și educaționale; încurajează incluziunea socială și egalitatea de șanse în sport.

Fotbal mixt pentru copii între 8-14 ani

“Deoarece nu există reglementări în acest domeniu, vom crea criterii de selecție și reguli pentru fotbalul mixt pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 8-14 ani. Aplicând principiul sportului de promovare prin sprijinirea școlilor și cluburilor sportive pentru a crea și dezvolta parteneriate, vom aplica criteriile și metodele de selecție adoptate, pe un număr de 480 de copii din 3 școli / organizație și vom selecta 252 de copii pentru 18 echipe mixte de fotbal. Vom promova sportul și egalitatea de gen la copii, organizând, simultan, în țara fiecărei organizații o mini-competiție de fotbal mixt”, se arată în ghidul de prezentare a proiectului.

Prima întâlnire transnațională din cadrul proiectului “Play this Game – Mixed Football for Children” va avea loc în România, la Oradea, în perioada 17-21 ianuarie 2021. Conferința de închidere a proiectului se va desfășura în cadrul celei de-a cincea întâlniri transnaționale, tot la Oradea, în perioada 12-16 decembrie 2021.