Foto: Răzvan Păsărică/SPORT PICTURES

Echipa clubului AFK Csikszereda Miercurea Ciuc a debutat ieri, 14 septembrie, în prima rundă din UEFA Youth League, după ce, în sezonul precedent, a dominat competițiile U19, câștigând Liga Elitelor, Cupa Elitelor și Supercupa la categoria de vârstă Under 19.

Pe cocheta arenă din Miercurea Ciuc, a sosit Galatasaray Istanbul, club consacrat din Turcia. Campioana Ligii Elitelor U19 a încheiat partida la egalitate, 1-1. Turcii au deschis scorul în minutul 11, dar Csikszereda a egalat în repriza secundă. Autorul golului a fost El Sawy, în minutul 64. Returul e programat pe 5 octombrie, la Istanbul.

În cazul în care se va califica mai departe, AFK Csikszereda va întâlni în turul 2 învingătoarea dintre FC Rukh Lviv (Ucraina) și Zaglebie Lubin (Polonia).

Cu acest meci, echipa pregătită de Norbert Demeny a făcut pasul în competițiile internaționale, ea evoluând din acest sezon și în prima serie din Liga 3. În ultimul meci, jucat pe teren propriu, în cadrul etapei a treia, AFK Csikszereda II a remizat cu CSM Bucovina Rădăuți, tânăra echipă locală răpind primele puncte din campionat unei formații mai experimentate, în rândul căreia a evoluat și fostul jucător al FCSB-ului, Andrei Dumitraș.

“Avem copii care vin la noi încă de la cele mai mici vârste, de 5, 6 sau 7 ani, iar cei mai buni dintre aceștia sunt selectați să meargă mai departe. În total sunt peste 4.500 de copii în cele 15 subcentre pe care le avem în toată Transilvania”, a spus președintele Zoltan Szondy.