Putem spune cu lejeritate că în ultimii ani fotbalul feminin a început să se dezvolte și să capete ușor, ușor notorietate printre alegerile micuțelor sportive. Din acest motiv, nu puține sunt cluburile care le încurajează pe fete să guste din sportul care pentru foarte mult timp a fost asociat doar cu partea masculină.

În această direcție se remarcă și Asociația Club Sportiv Activ Slobozia. Cu o echipă în continuă dezvoltare, cei din orașul ialomițean se implică activ (precum și denumire clubului) în încurajarea practicării fotbalului de către fete. 

În data de 5 martie 2023, ACS Activ Slobozia, în parteneriat cu FCSB, a organizat ediția cu numărul IV a Turneului Mărțișorului. Evenimentul a revenit după o pauză de 2 ani, iar organizatorii își doresc să continue și în următorii ani.

Începuturi

Competiția a început în anul 2018, iar principalul scop a fost atragerea fetelor către cel mai iubit sport de români. Inițial denumită „Cupa Mărțișorului”, și-a schimbat ulterior denumirea devenind „Turneul Mărțișorului”. Organizatorii își doresc să creeze un spațiu în care fetele să poată gusta din magia sportului, oferindu-le posibilitatea de a juca cât mai mult.

Anul acesta au participat echipele: Activ Slobozia, CSM Alexandria, Farul Constanța, Fair Play-București, Dream Team București, Rapid București și Progresul 1944 Spartac. Competiția s-a desfășurat pe două terenuri în paralel și a fost adresată grupelor de vârstă 2010/2011, 2012 și mai mici. Totodată, anul acesta Turneul Mărțișorului s-a bucurat de un nou record, atingând un număr de 120 de participante – cel mai mare număr din istoria competiției.

„Obiectivul turneului este de a oferi micilor jucătoare cât mai multe meciuri, posibilitatea de a juca cât mai mult la categoria lor de vârstă și de a atrage cât mai multe practicante spre această ramură sportivă.

Organizatorii le transmit părinților să își încurajeze fetele să încerce fotbalul, fiind un sport ce ajută la dezvoltarea multor calități motrice. Părinții trebuie să le susțină pe fete să treacă peste „mentalitățile învechite” și să înțeleagă că acest sport le sporește încrederea de sine, ambiția și spiritul de competiție. ȘI FETELE JOACĂ FOTBAL.