Cooperarea dintre cele două federații se va baza pe schimbul de informații și cunoștințe, precum și implementarea de mecanisme comune cu scopul de a îmbunătăți abilitățile personalului de fotbal, împărtășirea experienței și identificarea de proiecte comune în dezvoltarea fotbalului din cele două țări.

La invitația Președintelui Federației de Fotbal din Kazahstan, Răzvan Burleanu, președintele FRF, și Radu Vișan, secretarul general al FRF, au fost prezenți la Astana, în vizită de lucru. Președintele FRF a prezentat conceptul de dezvoltare a fotbalului în țara noastră, făcând cunoscute două importante documente strategice, Planul Strategic pentru Dezvoltarea Fotbalului în România 2021-2026 și Strategia Tehnică a FRF, și a împărtășit din experiența în organizarea de competiții, precum și cea de organizare a evenimentelor sportive majore.

De asemenea, președintele Federației de Fotbal din Kazahstan, Adlet Barmenkulov, a prezentat strategia de dezvoltare a fotbalului din Kazahstan, care vizează dezvoltarea fotbalului de bază și de tineret, formarea personalului de fotbal și îmbunătățirea infrastructurii de bază.

La întâlnire a participat și președintele Federației Moldovenești de Fotbal, Leonid Oleinicenco.