Miercuri, 6 octombrie, a avut loc online cursul Managementul Voluntarilor, organizat de Academia Națională de Fotbal și dedicat cluburilor de fotbal din România.

În timpul celor șase ore de curs, au fost conectați 45 de participanți din zone de activitate diverse, proveniți din toate regiunile țării: de la președinți de club și oameni de comunicare ai echipelor de fotbal, la voluntari care sunt aproape de cluburi și reprezentanți ai asociațiilor județene de fotbal.

Primul curs a avut loc online, pe Zoom, însă sperăm ca pe viitor să ne vedem și față în față. 

Webinarul a fost structurat în trei părți, pornind de la noțiunile generale care țin de voluntariat și cadrul legal în care se desfășoară, trecând printr-un studiu de caz al programului de voluntariat UEFA EURO 2020, iar ultima parte – și cea mai apreciată – le-a oferit cursanților instrumentele necesare pentru a configura propriul program de voluntariat.

După lecțiile UEFA EURO 2020 la București, cel mai mare program de voluntariat la nivel național, Federația Română de Fotbal își propune să devină unul dintre principalii promotori ai acestui tip de implicare în sport.