22 de viitori antrenori de fotbal din România au participat la a treia ediție a programului de leadership care a avut loc în perioada 10-12 aprilie la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia.

Youth Council Coaches s-a adresat participanților cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani, liceeni la un liceu cu program sportiv (LPS) sau studenți înscriși în programul de studiu Sport și performanță motrică, care se desfășoară în universitățile de profil sportiv.

Programul a inclus teme specifice pentru dezvoltarea unui antrenor de fotbal, precum leadership, management sportiv, pregătirea fizică, psihologie și digitalizarea în fotbal.

Nu mai puțin de 9 specialiști din cadrul FRF au susținut prezentări în fața cursanților, printre care Vlad Munteanu, manager operațional al loturilor naționale, Lucian Burchel, directorul Școlii Federale de Antrenori sau Costin Curelea, selecționerul Naționalei U20 a României. A fost, de altfel, prima ediție a acestui curs organizată în format fizic. 

Despre Youth Council

Programul Youth Council face parte din propunerea Academiei Naționale de Fotbal FRF de a educa oamenii implicați în fenomenul fotbalistic. În edițiile precedente, aproximativ 400 de participanți au interacționat cu personalități din lumea sportului și au contribuit la dezvoltarea comunității sportive prin idei și proiecte de echipă.

Consultă AICI calendarul educațional al ANF!