5 grupuri formate din cei 90 de absolvenți Youth Council 2020 și-au prezentat proiectele în fața echipei Federației Române de Fotbal.

La finalul celor 4 zile de sesiuni interactive, desfășurate în perioada 21-24 aprilie, absolvenții programului Youth Council 2020 au primit provocarea de a veni cu propriile idei de proiecte care pot fi dezvoltate și implementate în cadrul Federației Române de Fotbal.
Tinerii implicați și-au format ideile plecând de la misiunea Federației, aceea de a promova și dezvolta fenomenul fotbalistic din România, iar fiecare echipă a adresat unul din obiectivele strategice FRF.

Zona de educație a fost abordată în două dintre proiectele participanților. În primul rând, echipa ”Connecting Football” a propus dezvoltarea unei serii de podcasturi educative adresate copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 11 ani. În baza mai multor criterii precum nivelul raportului scris, metoda de livrare a prezentării și gradul de lucru în echipă, acesta a fost ales și cel mai bun proiect cu 41 din 42 de puncte. De asemenea, tot concentrat pe sfera educațională a fost și proiectul ”VoluntaRO” – o aplicație de management a voluntarilor implicați în organizarea evenimentelor FRF.

Una dintre echipa a avut parte de o surpriză specială în momentul prezentării. Grupa care și-a axat proiectul pe dezvoltarea fotbalului feminin s-a bucurat și de prezența Teodorei Meluță. Jucătoarea echipei naționale de fotbal feminin a vrut sa își exprime gratitudinea față de tinerii dedicați dezvoltării fotbalului feminin în România.

Celelalte proiecte Youth Council 2020 au abordat teme precum facilitarea colaborării între toate părțile interesate ale fotbalului românesc (”Împreună pentru fotbal”) și îmbunătățirea comunicării cu fanii echipelor naționale ale României (”Los Fanaticos”).

Ediția din 2020 a Youth Council a fost una cu multe premiere și cifre record, iar între cei 120 de participanți s-au numărat și 50 de voluntari UEFA EURO 2020. Pentru a trăi câteva din momentele cheie din cadrul evenimentului 100% digital, urmărește clipul ediției Youth Council 2020.