Foto: sport.szekelyhon.ro

Liga I la futsal a ajuns în a doua parte a sezonului regular. Sâmbătă, 30 octombrie, la Odorheiu Secuiesc, a fost programată uvertura etapei a 8-a, prima a returului. Față în față s-au aflat formațiile FK Odorheiu Secuiesc și nou-promovata Sportul Ciorăști.

Disputa nu a avut istoric, echipa harghiteană a zburdat pe parchetul Sălii Sporturilor din Odorheiu Secuiesc impunându-se cu scorul de 10-1. Internaționalul Kedei Barna, patru reușite, a fost cel mai bun marcator pentru echipa pregătită de Jakab Zoltán, pentru care au mai înscris Bálint, Tankó, Balázsi, Szécsi și Kerestély. FK Odorheiu Secuiesc a beneficiat și de un autogol al vrâncenilor.

În urma acestui succes, trupa lui Jakab Zoltán a revenit pe primul loc în Liga I.

Vicecampioana CS United Galați revine la meciurile din Liga I. Trupa lui Florin Ignat va evolua în această rundă la Cluj, unde va da piept cu CFF Clujana, ultima clasată în Liga I. Gălățenii vin la Cluj direct de la Ivano-Frankivsk, din Ucraina, acolo unde au participat la meciurile din Grupa 6 a Main Round-ului UEFA Futsal Champions League. CS United Galați a pierdut toate meciurile de la Ivano-Frankivsk: 4-6 cu FC Liqeni (Kosovo), 3-5 cu Araz Naxçıvan (Azerbaijan) și 0-2 cu formația gazdă Uragan Ivano-Frankivsk.

Protagonistele unui meci foarte disputat în prima etapă a sezonului, Luceafărul Buzău și CFR Timișoara promit să facă și de această dată spectacol. Confruntarea găzduită de Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” din Buzău va fi transmisă în direct la Digi Sport. „Vrem să ne revanșăm după eșecul din tur”, a declarat Iulian Trăznea, managerul buzoienilor. La Timișoara, echipa lui Robert Lupu a învins cu 6-5, după ce Luceafărul a condus la pauză cu 3-1! „Știm că nu va fi ușor, CFR Timișoara fiind o echipă cu jucători de valoare. Luând însă ca reper jocul bun făcut de echipa noastră în tur suntem optimiști. Vrem să învingem și să arătăm că se poate face performanță și cu bani puțini”, a mai spus Iulian Trăznea.

Suspendați pentru meciul din etapa trecută cu Sportul Ciorăști, Gică Dospinescu, Adrian Călugăreanu și Toma Vincene vor fi apți pentru confruntarea cu CFR Timișoara.

Etapa a VIII-a:

Sâmbătă, 30 octombrie
Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – Clubul Sportiv Local Sportul Ciorăști 10-1 (6-0)

Marți, 2 noiembrie, ora 18:00
Luceafărul Buzău – CFR 1933 Timișoara (LIVE la Digi Sport)
CFF Clujana Cluj – CS United Galați
– echipa Autobergamo Deva stă în această rundă

Clasament: 1. Odorheiu Secuiesc 18p; 2. Deva 16p; 3. Galați 13p; 4. Timișoara 9p; 5. Buzău 6p; 6. Ciorăști 3p; 7. Cluj 0p

Liga a II-a, rezultate:

Seria 1 Est, etapa a V-a

Sâmbătă, 30 octombrie
Futsal Ceahlăul Piatra Neamț – AS Olimpia Râmnicu Sărat 2010 5-1

Duminică, 31 octombrie
Fortius 2014 Buzău – ACS Mausoleul Mărășești 9-12

Clasament: 1. Ceahlăul 12p; 2. Mausoleul 9p; 3. Fortius 6p; 4. Olimpia 0p

Seria 2 Centru, etapa a V-a

Sâmbătă, 30 octombrie
Korondy Junior 2017 Corund – Kereszthegy Remetea 5-9

Duminică, 31 octombrie
AS Inter Gheorgheni – ACS KSE Târgu Secuiesc 1-7

Clasament: 1. KSE 15p; 2. Remetea 7p; 3. Gheorgheni 7p; 4. Corund 0p

Seria 3 Vest

– Metropolitan Ișalnița, CSM Târgu Mureș ACS West Deva și Șoimii Șimand, echipele care compun această serie, dispută etapele în sistem turneu

Clasamentul după trei etape disputate:

  1. Deva 9p; 2. Șimand 4; 3. Ișalnița 4p; 4. Târgu Mureș 0p

Articol de Adi Dobre