Miercuri, 10 noiembrie, a avut loc evenimentul de deschidere al cursului dedicat președinților, managerilor și persoanelor cu rol executiv din cluburile de fotbal și futsal, o inițiativă a Academiei Naționale de Fotbal și Școlii de Afaceri ASEBUSS.

Cei 25 de cursanți selectați au avut ocazia să-și cunoască lectorii și să interacționeze pentru prima dată unii cu ceilalți într-o sesiune online la care au participat și președintele FRF, Răzvan Burleanu, și rectorul ASEBUSS, Ovidiu Dîmbean.

„Viziunea noastră e să construim un model organizațional pentru cluburile din România, în jurul unei paradigme care are la bază trei perspective: fotbal, comunitate și business. Managementul cluburilor și al asociațiilor din România s-a profesionalizat în ultimii ani, fără îndoială. Dar dinamica de transformare trebuie accelerată. De aceea am decis să ne implicăm și să ne asumăm o viziune strategică de ansamblu a economiei fotbalului în zona de educatie”, a spus președintele FRF, Răzvan Burleanu, în discursul de deschidere.

Participanții la curs provin din medii diverse, de la cluburile de Ligile 1, 2 și 3, la asociații județene de fotbal, mediul business, și chiar Federația Moldovenească de Fotbal.

Primele sesiuni de curs au loc pe 11 și 12 octombrie, însă conform calendarului, ele vor continua la intervale regulate până în vara anului viitor. Business Excellence in Football Management este structurat sub forma unui mini-MBA și contribuie la dezvoltarea gândirii strategice, a leadershipului și a expertizei manageriale necesare creșterii competitivității cluburilor sportive.