Miercuri, 5 decembrie, la Pitești, a avut loc startul unui nou proiect inițiat de Școala Federală de Antrenori împreună cu Federația Română de Fotbal.

Proiectul, derulat la nivel național, și care se întinde pe o perioadă de trei ani, își propune crearea unui metodologii comune de pregătire la nivelul copiilor, juniorilor și al echipelor de tineret.

Primul modul, unul pilot, s-a desfășurat în județul Argeș, și s-a adresat pregătirii grupelor de copii cu vârste cuprinse între 5 și 9 ani. Această etapă, care se va derula pe parcursul întregului an 2019, este denumită etapa de învățare – inițiere.

Pentru 2020 urmează etapa de dezvoltare și se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani. Ultima, în anul 2021, este etapa de perfecționare, iar grupele de vârstă cărora se adresează sunt cele între 15 și 19 ani.

La finalul celor trei ani de proiect va exista o bază comună de date, astfel încât din 2021 să fie creată o metodologie unică ce va deservi întregului segment juvenil: copii, juniori și tineret.

Acest nou concept va fi unul amplu și se va desfășura pe tot teritoriul României, care va fi împărțit în opt regiuni, pe criterii geografice, iar perioada în care se va desfășura va fi martie-octombrie a fiecăruia dintre cei trei ani.

Faza experimentală a adunat 80 de antrenori deținători al licențelor A, B și C, întâlnire la care au participat antrenorii din județele Argeș, Olt, Vâlcea, Dolj, Gorj și Mehedinți.