Pe 15 și 16 noiembrie, Academia Națională de Fotbal a organizat în premieră cursul de Introducere în analiză video și scouting, în format fizic la Cluj-Napoca, la BT Arena.

Sesiunile au definit principalele elemente de bază din domeniul scoutingului, iar printre tematicile acoperite s-au numărat cele despre fazele jocului, analiza propriei echipe și a adversarului, dar și bazele scoutingului de jucători, respectiv formarea de rapoarte inițiale și detaliate despre performanța individuală.

Cursul a fost livrat de Gabriel Glăvan, Director Sportiv la FC Dinamo București și lector în cadrul Școlii Federale de Antrenori pentru licențele UEFA, alături de Néné Reis, Head of Scouting la FC Universitatea Cluj.

Pentru a primi certificatul de absolvire, cursanții vor trebui să trimită două teme individuale în următoarea lună, pentru a demonstra că știu să aplice practic elementele învățate.

În doi ani, Academia Națională de Fotbal a format peste 250 de specialiști în scouting și analiză video, care să susțină performanța cluburilor din România. Sesiuni noi de formare vor urma din primăvara anului 2024. Toate informațiile vor fi disponibile în timp util pe paginile FRF și ANF.