În perioada 18-19 octombrie 2023, Academia Națională de Fotbal a organizat cursul de Introducere în analiză video și scouting, în București, la Casa Fotbalului.

Părțile teoretice au fost alternate cu cele practice, în care cursanții au avut ocazia de a lucra în grupe și de a aplica noțiunile învățate.

Sesiunile au definit principalele elemente de bază din domeniul scouting-ului, iar printre tematicile acoperite s-au numărat cele despre fazele jocului, analiza propriei echipe și a adversarului, dar și bazele scoutingului de jucători, respectiv formarea de rapoarte inițiale și detaliate despre performanța individuală.

Cursul a fost livrat de Gabriel Glăvan, Director Sportiv la FC Dinamo București și lector în cadrul Școlii Federale de Antrenori pentru licențele UEFA, alături de Daniel Sandu, Head of Scouting la FC Rapid.

Pentru a primi certificatul de absolvire, cursanții vor trebui să trimită două teme individuale în următoarea lună, pentru a demonstra că știu să aplice practic elementele învățate.

Același curs va fi organizat în format fizic și la Cluj-Napoca, în 15-16 noiembrie 2023.
Detalii și înscriere, aici – https://anf.frf.ro/noutati/introducere-in-analiza-video-si-scouting-cluj-napoca/