Cea de-a șasea ediție a programului Youth Council, dedicat tinerilor care vor să contribuie la dezvoltarea fotbalului, a avut loc în perioada 5-7 aprilie la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia.

Din cele aproximativ 100 de înscrieri, 25 de tineri cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani au fost selectați să participe la cele 3 zile de sesiuni în care au avut ocazia să învețe despre funcționarea unor zone cheie din lumea fotbalului, de la dezvoltare și strategie tehnică, la organizare de evenimente, branding și comunicare. Tema acestei ediții a fost Football: from passion to a personal plan.

Printre invitații care le-au povestit tinerilor despre sport la această ediție au fost fostul baschetbalist Virgil Stănescu, Vlad Munteanu, manager al loturilor naționale ale României, Gabriel Glăvan, analist video, Alexandru Cândea, manager de evenimente al FRF și Iulia Cuciurean, manager de marketing al FRF.

În afară de sesiunile conduse de speakeri, la final de zi participanții au avut oportunități de networking, la activități sociale: cea de-a doua zi de Youth Council, de exemplu, s-a încheiat pe terenul de fotbal.

Programul Youth Council a fost lansat în 2017 cu misiunea de e a se implica activ în educația profesioniștilor din fotbal. Scopul final este de a forma o comunitate de lideri care produc schimbări pozitive în sportul românesc. În edițiile precedente, peste 400 de participanți au interacționat cu personalități din lumea sportului și au contribuit la dezvoltarea comunității sportive prin idei și proiecte de echipă, iar peste 15 dintre aceștia au ajuns în echipa Federației Române de Fotbal.