Centrul Sportiv Appolo a fost încărcat de emoții și bucurie cu ocazia Zilei Mondiale a Persoanelor cu Sindrom Down, care a avut loc pe 21 martie.

Pe lista participanților s-au aflat tineri cu dizabilități, reprezentanți ai ONG-urilor partenere din București și din peste 15 orașe ale țării.

Cei 200 de sportivi cu dizabilități au desfășurat o serie de meciuri demonstrative de fotbal și au concurat, de asemenea, la o serie de probe sportive. Evenimentul sportiv s-a încheiat prin premierea fiecărui participant în parte.

Au fost prezenți și medaliații de la Jocurile Mondiale Special Olympics de la Abu Dhabi, unde românii au câștigat 56 de medalii, dintre care 17 de aur. Alături de tineri au fost și sportivii de la CSM București, care reprezintă un exemplu pentru aceștia.

Fiecare participant a fost premiat de către Federația Română de Fotbal și partenerii evenimentului. Aceștia au fost susținuți de cei peste 300 de voluntari prezenți la eveniment.

Ziua Mondială a Persoanelor cu sindrom Down se sărbătorește pe data de 21 martie a fiecărui an. Acesta este un eveniment dedicat conștientizării sindromului Down, dar și incluziunii sociale a persoanelor cu dizabilități. Anul acesta, evenimentul a ajuns la cea de-a XIV-a ediție.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Down Plus București, în parteneriat cu Federația Română de Fotbal, Fundația Inimi Generoase, Clubul Sportiv Municipal București, Crucea Roșie Sector 2, Edenred, Primăria Municipiului București, DGASMB, Centrul Sportiv Apollo, Complexul Cultural Sportiv Studențesc Tei, UNEFS, precum și alți parteneri.