Din momentul în care Echipa Națională de Fotbal a României s-a calificat la EURO 2024, Federația Română de Fotbal și-a propus să împărtășească bucuria calificării și sentimentul aparte al prezenței la un turneu final cu toată comunitatea de români din Germania.

Astfel, a lansat și promovat un program de voluntariat pentru fiecare dintre cele 3 orașe în care echipa națională își va disputa meciurile, în urma căruia au fost selectați cei cu dorință de implicare, pasiunea pentru voluntariat și fotbal, dar mai ales iubire față de România.

Cu ocazia meciului Belgia – România disputat în orașul Köln, în perioada 21-22 iunie, o echipă formată din 33 de voluntari a fost implicată în toate activitățile de marketing pregătite special pentru suporterii români prezenți în oraș. Bucuria și entuziasmul au fost promovate și împărtășite cu toți cei prezenți în cele 3 zone de interes, respectiv: Fan Embassy, Public Viewing Area și Fan Walk.

Prima interacțiune cu voluntarii a fost în Fan Embassy-ul din Am Hof, acolo unde aceștia au oferit indicații și informații, au răspuns la întrebări, au oferit stegulețe și au făcut face painting tuturor celor care au dorit să se pregătească corespunzător de meci. În cele două zile, voluntarii de la Fan Embassy au interacționat cu sute de suporteri cu scopul de a se asigura că au toate indicațiile necesare, dar și pentru a le oferi o primire călduroasă în acest oraș, fapt ce a fost remarcat și apreciat de toți cei întâmpinați.

Echipa de voluntari și-a desfășurat activitatea principală în Public Viewing Area, în Tanzbrunnen, acolo unde a fost amenajat Cornerul României. Multitudinea de activități, concursuri și premii a fost susținută de către voluntari, cei care s-au asigurat că fiecare fan are o experiență unică și plăcută, fapt ce s-a remarcat prin bucuria, voia bună și entuziasmul miilor de români prezenți pe parcursul zilei.

Aceștia au putut face poze în zone special amenajate, au avut sesiuni de autografe cu foști fotbaliști și vedete din România, au avut oportunitatea de a participa la concursuri în aplicația oficială Tricolorii, iar cei mai norocoși și-au revendicat și premiile. Cele peste 10 ore de activitate, interacțiune și bucurie au contribuit la susținerea și încurajarea necondiționată a Echipei de Fotbal a României înainte și după fluierul final.

A treia experiență în cadrul căreia echipa de voluntari a avut un impact major a fost pregătirea și desfășurarea Fan Walk-ului, respectiv Parada Faniilor, care a adus împreună în jur de 15.000 de suporteri români în drumul către stadion. Aceștia au împărțit mii de stegulețe, au colorat cu tricolor sute de români și au întreținut atmosfera cu cântece, aplauze și urale pe tot parcursul traseului, încurajând cât mai mulți români să se alăture.

„În Köln am avut oportunitatea de a lucra alături de o echipă de voluntari cu multă inițiativă, dedicare, care abia așteptau să vină ziua meciului și să se implice în toate activitățile pregătite, să vorbească cu fanii români, să-i încurajeze să-i susțină necontenit pe tricolori pe parcursul meciului, dar mai ales să dea un exemplu pozitiv prin rolul de voluntar pe care l-au purtat cu mândrie.

Cu siguranță și de data aceasta echipa de voluntari a fost echipa din spatele echipei, o etichetă câștigată și meritată din plin pe baza efortului depus în cele 2 zile de lucru cu toată energia și voia bună oferită către fiecare român întâlnit în Fan Embassy, Public Viewing Area și la Fan Walk. Finalul de zi, aproape de miezul nopții, ne-a adus împreună pentru a ne mulțumi reciproc pentru experiența unică avută și de a asigura pe fiecare membru din echipă că a câștigat cel puțin un nou prieten cu ocazia acestei oportunități”, a spus Andrada Puiu, managerul voluntarilor.

Echipa Națională de Fotbal a României mulțumește echipei de 33 de voluntari implicați la Köln: Adrian Amarghioalei, Florin Amarghioalei, Alina Bilhac, Antonia Bilhac, Maria Carp, Alin Cârstulescu, Raul Cârstulescu, Alexandra Chiribeș, Valentin Chiribeș, Gessica Coroianu, Florentina Dupir, Matei Dupir, Alin Ferariu, Traian Fibel, Liviu Hodel, Stella Ignatz, Nicoleta Mărgărit, Bogdan Marton, Narcis Mihai, Marian Moise, Daniel Moroșan, Rebeca Niță, Daniel Niță, Tobias Niță, Eduard Opincă, Adrian Pantea, Sorin Preda, Alexandra Rapcea, Constantin Taran, Valentin Teodorovici, Albert Trifan, Marius Trifan și Mihai Ursu.