Ramona Trif, 40 de ani, a venit în Germania alături de soț și cei doi copii, pentru meciurile României cu Belgia și Slovacia. Pentru băiatul de 11 ani, fotbalist la un club din Cluj, e ocazia perfectă să-și găsească inspirația pe mai departe.  

Victoria cu Ucraina, primul meci al României la EURO 2024, i-a prins la festivitatea de final de an școlar a băiatului. A fost însă atmosferă de meci și acolo, unde părinții urmăreau scorul lipiți de telefoane. Au văzut că a marcat Stanciu. Apoi Răzvan Marin. Apoi Drăguș. „Nu ne-a venit să credem, a fost incredibil”, își amintește Ramona.

Meciurile cu Belgia și Slovacia le vor urmări însă din Germania. Fotbalul e pasiune comună în familie, mai ales datorită băiatului care-l practică.

„De aceea am și venit, ca să-și deschidă cumva orizonturile”, spune Ramona, care vede în participarea României la EURO o sursă de inspirație pentru copiii care visează să devină fotbaliști.

La fel cum apreciază și atitudinea Generației de Suflet. „Îmi place mult de băieții aceștia tineri, mi se pare că au o atitudine pozitivă foarte bună, un vibe frumos și un mental puternic, cred că sunt ceea ce trebuie. Le doresc să fie puternici, că pot. Noi avem încredere în ei.”