Pe când era încă în Darova, un sat de lângă Lugoj, Rose Marion locuia aproape de terenul de fotbal. N-a crezut că odată mutată în Germania va rămâne aproape de gazon, dar după 26 de ani la clubul din Würzburg, e astăzi unul dintre cei mai longevivi angajați ai echipei. 

Rose are 57 de ani, iar de 36 locuiește în Germania. Pe 26 dintre ei și i-a petrecut la clubul din Würzburg, de pe vremea când acesta nici măcar nu era profesionist. Până la începutul acestui an, l-a avut coleg și pe fiul ei, care între timp nu mai lucrează însă la club. Rose e încă aici.

A fost și în sezonul 2016/2017, când Kickers a jucat în cea de-a doua ligă germană chiar împotriva lui VfB Stuttgart, echipă la care pe atunci evolua Alex Maxim. Când a aflat că o româncă lucrează la club, fostul număr 10 al naționalei i-a oferit lui Rose tricoul lui.

La Kickers, ea se ocupă de tot ce e nevoie în zilele de antrenament și la meciuri. De la pregătit echipamentele jucătorilor, la protocol în zilele de meci. Și a fost unul dintre oamenii care au pregătit stadionul pentru venirea tricolorilor; a aflat de la cineva din țară că vor avea baza în Würzburg. Știa că una dintre echipele calificate a depus cerere să se antreneze aici, dar a fost bucurie mare să afle că e chiar țara ei natală.

Pentru Rose, EURO 2024 se împarte între naționala țării de unde a plecat și cea a locului adoptiv; spune că va ține cu amândouă. Acum că toate meciurile sunt transmise la TV, urmărește și partidele naționalei noastre: „Că de aici am plecat”.