Cosmin Pașcalău (37 de ani) și Alexandru Brândușa (43 de ani) sunt fani ai fotbalului din copilărie. Când Echipa Națională a ajuns la Würzburg pentru EURO 2024, au fost în tribune să-i încurajeze pe tricolori la primul antrenament.

Chiar dacă sunt plecați de peste 10 ani din România, pentru Cosmin și Alexandru păstrează mândria asocierii cu tricolorul, pe care l-au avut în tribune și la antrenamentul deschis al naționalei României de la Würzburg.

Cosmin e din Oradea și, după un deceniu petrecut în Germania, se gândește să se întoarcă acasă. E fan fotbal din copilărie și își amintește cu nostalgie că a și jucat fotbal la un moment dat, în Liga 4 din România. Alături de el e Alexandru, și el mutat de multă vreme din țară; are 7 ani de când e poștaș în Germania și se declară fan al fotbalului „de când m-am născut”.

Au urmărit meciurile naționalei din preliminarii din fața televizorului, au trăit cu emoție momente precum cel de la meciul din deplasare cu Elveția, când Vali Mihăilă a adus un egal cât o victorie tricolorilor. „Dacă nu era el, poate pierdeam și nu eram aici”, spune Alexandru, care se bazează pe Mihăilă să trimită mingea și în poarta adversarilor de la EURO 2024.

Să aibă naționala alături, în Germania, e o mare mândrie, spun amândoi. „Țara ta e tot țara ta”, spune Cosmin, completat de Alexandru: „Oriunde ai fi, când vezi steagul României, te mândrești cu asta”.

Și speră ca echipa noastră să fie surpriza plăcută a acestei ediții de Campionat European.