Pentru George Iordache, 27 de ani, pasiunea pentru fotbal a început pe străzile din Ploieștiul natal, dar continuă și la Bremen, la o echipă din liga a 5-a germană.

Pasiunea pentru fotbal a început din copilărie, iar până să ajungă în Germania, acum 7 ani, George a jucat inclusiv la Astra Giurgiu, unde a bifat prezențe pentru echipa a doua. Ca junior, a făcut parte inclusiv dintr-o acțiune de selecție pentru echipa națională la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia, însă din cauza unor accidentări a renunțat la fotbalul de performanță.

Dar chiar și departe de casă, George nu s-a depărtat niciun moment de naționala României. Mai mult decât atât, îi susține pe tricolori din tribune cu fiecare ocazie.

„Văd România de fiecare dată când ajung în țară. De multe ori îmi programez și concediul în funcție de când joacă România. Am fost și când a jucat cu Kosovo; pentru mine, a fost un meci care a contat foarte mult pentru calificare. Am înțeles cât înseamnă calificarea pentru noi, mai ales în condițiile în care noi am ratat-o de atâtea ori. Pentru mine e un moment special”, povestește George.

E una dintre amintirile fericite cu Echipa Națională, chiar dacă cea mai puternică dintre cele rămase din copilărie e din 2008, când Adrian Mutu a ratat contra Italiei penalty-ul care ne-ar fi calificare în fazele finale ale Campionatului European.

De la generația de acum, însă, a învățat ce-nseamnă încrederea și susținerea necondiționată: „Indiferent ce se va întâmpla, că ne vom califica, că nu ne vom califica, în fiecare meci vreau să-i susținem. Pentru că sunt ai noștri. Noi avem încredere în jucători, pentru că au dovedit că se poate”.