Ciprian și Cosmin Grigoraș locuiesc în Florența și au venit la München doar pentru a trăi atmosfera meciului cu Ucraina alături de alți fani români. Tată și fiu, cei doi au cele mai dragi amintiri cu naționala de la Campionatul European U21 disputat în Italia în 2019, când România a fost la un pas de finală.

Originar din Galați, Ciprian Grigoraș, 36 de ani, e suporter de-o viață al Oțelului, echipă la care a și jucat. Pasiunea pentru fotbal i-a dat-o mai departe și lui Cosmin, fiul lui care în luna august împlinește 18 ani – jucător de fotbal la rândul lui, cu visul de a îmbrăca într-o bună zi tricoul naționalei României.

Urmăresc cu sfințenie meciurile naționalei noastre, ale echipelor românești în cupele europene și pe cele din campionatul intern. Amândoi îl apreciază pe Dennis Man, în prezent jucător al Parmei; acum că echipa a promovat în Serie A și va întâlni în sezonul următor Fiorentina, cei doi deja plănuiesc să meargă să-i susțină pe Man și Vali Mihăilă, dacă aceștia vor rămâne la Parma și după perioada de transferuri.

Ciprian e plecat de 22 de ani din România; Cosmin, deși născut în România, locuiește în Italia de la 4 luni. Chiar și așa, familia lor nu și-au pierdut nicio clipă legăturile cu țara natală. Merg regulat acasă.

În 2019, la Campionatul European, acasă a venit pe străzile din Italia, când România U21 a jucat o semifinală istorică. Pentru Ciprian, meciul cu Anglia, acel 4-2, e cea mai dragă amintire trăită live alături de echipa națională. Același meci îl menționează și Cosmin, care-și amintește că a terminat în lacrimi semifinala cu Germania, pierdută de naționala noastră. Atât de încrezător era că tricolorii vor merge până la capăt.

N-au avut bilete la meci să vadă pe viu victoria României cu Ucraina, dar Ciprian are în plan să revină în Germania, dacă tricolorii îi dau ocazia. „Sperăm, dacă vor trece de grupe, să rezolv câteva zile libere de la muncă să-i văd. Aș veni cu siguranță.”