În mulțimea de fani adunată să urmărească antrenamentul deschis al naționalei în Würzburg, Victor, 38 de ani, iese în evidență prin ținuta compusă exclusiv din roșu, galben și albastru.

Are un tricou galben cu numele lui Hagi pe spate, iar la brâu poartă legat steagul tricolor. E pe fugă, pentru că s-a învoit de la job ca să poată fi în tribune alături de Echipa Națională, înainte de startul Campionatului European. „Cu mare entuziasm am așteptat această calificare, iar acum ne bucurăm de fotbal”, spune Victor, care locuiește de 8 ani în Germania.

Numele de pe spate spune totul despre legătura lui cu Echipa Națională: primele amintiri le are de la prezențele României la Campionatul Mondial. A crescut urmărindu-i pe Gheorghe Hagi, Dan Petrescu, Ilie Dumitrescu sau Viorel Moldovan. Dar e încrezător că va completa amintirile de atunci cu unele din vara asta: cu România trecând de faza grupelor. „Așteptăm cu mare nerăbdare să înceapă acest EURO și să ne bucurăm de fotbal și de o calificare mai departe. Greul a trecut, de acum înainte trebuie doar să ne bucurăm de fotbal.”

Ca pentru mulți fani români din Germania, fotbalul și Echipa Națională sunt o legătură cu acasă. Iar prezența României la EURO 2024 un motiv de a-și arăta mândria de a fi român.