Înainte de meciul cu Belgia, aproape 15.000 de suporteri români au transformat străzile din Köln într-o mare galbenă, mărșăluind către stadion într-unul dintre cele mai așteptate momente dedicate fanilor români în timpul turneului final din Germania: Parada Fanilor din Köln (Fan Walk) organizată de Federația Română de Fotbal.

FRF a obținut aprobarea UEFA și a municipalității din Koln pentru a organiza un Fan Walk pentru suporterii români. Aceștia s-au adunat încă de la ora 16:00, în Tanzbrunnen, în cornerul României, unde au avut parte de distracție și concursuri. Apoi, au plecat împreună cu trenurile spre Josef Lammerting-Allee, punctul de start al paradei.

Pentru că numărul celor prezenți a depășit așteptările, forțele de ordine au decis să se meargă spre stadion cu 5 minute mai devreme decât se programase inițial, adică ora 18:30. Această paradă a oferit suporterilor ocazia să meargă împreună către stadion într-un grup organizat, pe un traseu de aproximativ 2 kilometri care a durat în jur de 40 de minute. Pe parcursul traseului, fanii au primit mici drapeluri tricolore și au defilat cu steaguri și bannere către Cologne Stadium.

Evenimentul a fost coordonat de celebrul comediant Mihai Bobonete, care a întreținut atmosfera în rolul de MC pe durata traseului către arena din Köln, aducând zâmbete și entuziasm în rândul suporterilor. La marșul suporterilor au mai participat și alte vedete din România.

Imaginile spectaculoase cu suporterii tricolori au ajuns rapid și în presa internațională, evidențiind pasiunea și devotamentul fanilor români pentru echipa națională.

Nu a fost înregistrat niciun incident pe traseu. Federația Română de Fotbal mulțumește suporterilor români pentru comportamentul exemplar de care au dat dovadă și pentru că împreună am reușit să impresionăm o lume întreagă!