Din momentul în care Echipa Națională de Fotbal a României s-a calificat la EURO2024, Federația Română de Fotbal și-a propus să împărtășească bucuria calificării și sentimentul aparte de a fi prezenți la un turneu final cu toată comunitatea de români din Germania.

Astfel au fost create echipe de voluntari dornici de a se implica în implementarea, organizarea și desfășurarea tuturor activităților din zonele dedicate fanilor români veniți în München, Köln și Frankfurt cu ocazia EURO 2024. Au fost selectați cei cu dorință de implicare, pasiune pentru voluntariat și fotbal și atașament față de România.

În perioada 16-17 iunie, prima echipă a fost prezentă în mijlocul acțiunii și a contribuit la succesul tuturor activităților planificate la Info Point și în cornerul României din Fan Zone-ul oficial UEFA. O parte dintre voluntari au fost prezenți în Odeonsplatz, pentru a furniza fanilor români informații despre activitățile organizate de FRF cu ocazia meciului România – Ucraina; au interacționat cu sute de oameni și i-au încurajat pe cei prezenți să-și descarce Tricolorii, aplicația oficială unde fiecare fan poate găsi informații esențiale (hărți, numere de urgență, detalii despre meciurile din fiecare oraș) și poate participa la concursuri cu premii. În ziua meciului, tot ei au oferit stegulețe și au făcut face painting pentru a pregăti suporterii pentru vizita pe stadion.

Voluntarii au fost prezenți și în Fan Zone-ul din Olympiapark, la cornerul României, acolo unde s-au aflat activități concepute special pentru suporterii tricolori: au fost sesiuni de autografe cu foști fotbaliști ai naționalei și vedete din România, zone special amenajate pentru poze, concursuri cu premii și multă interacțiune cu toți cei care doreau a povesti și sărbători cu alți români prezenți. Bucuria finalului de meci a fost amplificată de voluntari prin realizarea unor momente de sărbătoare prin urale, aplauze și voie bună.

„Voluntarii selectați pentru orașul München au fost cu adevărat echipa din spatele echipei, iar pe parcursul celor două zile au fost implicați, devotați și cu multă dorință de a contribui la succesul unei organizări exemplare. Mulți dintre ei au venit de la sute de kilometri depărtare, alții și-au luat concediu pentru a nu rata o astfel de oportunitate, iar unii au stat alături de noi pe parcursul întregii activități din pasiune și dând dovadă de multă iubire față de Echipa Națională de Fotbal a României.

Au avut ocazia de a se împrieteni, de a lucra și de a se distra alături de alți români din comunitatea prezentă în Germania. Ajutorul întregii echipe a fost esențial, iar bucuria fiecăruia de la finalul zilei ne-a convins că inițiativa pe care FRF a avut-o a fost de bun augur”, a declarat Andrada Puiu, managerul voluntarilor.

Echipa Națională de Fotbal a României mulțumește echipei de voluntari din München, respectiv: Andrei Alexandru, Răzvan Andrei, Marius Babtan, Roberto Botoșer, Alin Catoiu, Ștefan Cebotari, Kevin Ciobanu, Andrei Constantin, Nicu Cristea, Bianca Ferariu, Gabriel Giba, Marius Manole, Claudiu Novac, Alexandru Pintilie, Mara Popescu, Ionel Săvâscă, Daniel Șerban, Antonio Vlaicu și George Vlaicu.