Alin Wellmann și-a petrecut 32 din cei 39 de ani de viață în Germania, unde locuiește și acum alături de soție și cei doi copii la doar 30 de kilometri de Würzburg, casa tricolorilor la EURO.

Alin a fost unul dintre suporterii care i-au așteptat pe jucătorii naționalei încă de la sosirea în Germania, chiar dacă i-a văzut doar de la distanță. Purtând tricoul naționalei cu numărul 10 și având alături întreaga familie; băiatul de doar 3 ani și jumătate flutura tricolorul pe aleea de lângă curtea hotelului. Legătura cu fotbalul e și mai pronunțată pentru că a jucat fotbal o echipă din ligile regionale germane – TSV Abtswind -, unde a fost portar.

Deși e plecat de trei decenii din România, Alin n-a pierdut niciun moment legătura cu Echipa Națională – urmărește toate meciurile, iar calificarea la EURO 2024 a sărbătorit-o alături de un prieten, tot român, la o bere.

Sunt român, rămân român și mă bucur foarte mult că a prins și naționala noastră o prezență la Campionatul European, mai ales în Germania. Nu cred că o să mai prind încă o dată în viața asta ocazia să văd România aici unde locuiesc. Mă bucur enorm. Cred că la Mondialul din 1990 am văzut primul meci. Eram mic, ne-am uitat pe televizorul nostru alb-negru. Apoi îmi amintesc de Mondialul din ’94, din America, cu Hagi, a fost foarte frumos”, povestește Alin.

Din echipa actuală, îi plac Ianis Hagi și Stanciu, dar spune că nu contează cine marchează, atât timp cât echipa câștigă: „Important e să câștige echipa. Nu contează care jucător dă golul”. Va fi pe stadion la München și la Frankfurt – pentru prima oară, băiatul lui va asculta din tribune „Deșteaptă-te române!” și va încuraja pe viu Naționala României.

Dar speră că tricolorii nu se vor opri la meciurile din grupe: „Să lupte împreună, să lupte pentru tricolor și, cu puțin noroc, poate nu vom vedea doar cele 3 meciuri din grupă, ci și pe al patrulea și pe al cincilea.