UEFA a dezvoltat o aplicație pentru a veni în sprijinul jucătorilor de fotbal, având ca obiectiv principal sprijinul acestora în managementul carierei.

Federația Română de Fotbal s-a implicat și a tradus aplicația pentru a putea fi disponibilă tuturor fotbaliștilor de fotbal din România. Există o gamă largă de module educaționale pe diferite subiecte, toate bazate pe videoclipuri captivante și studii de caz din viața reală.

Aplicația “UEFA For Players” este interactivă, oferind cele mai recente informații despre gestionarea carierei în fotbal, precum și un flux de știri săptămânal cu conținut actualizat și evenimente viitoare. Totodată, jucătorii primesc sfaturi financiare și sunt informați despre cum să gestioneze relația cu mass-media, cum să se comporte în social media, cum să evite cazurile de dopaj, dar au la dispoziție și un capitol despre integritatea fotbalistului și pericolul pe care îl reprezintă mafia pariurilor sportive. Este un instrument ce sprijină jucătorii de fotbal, atât pe cei tineri, aflați la început de carieră, cât și pe cei aflați în activitate sau care se află la finalul carierei.

Aplicația a fost prezentată și tricolorilor în cantonamentul de la Mogoșoaia de către Directorul Sportiv al FRF, Vlad Munteanu. A durat 10 minute și jucătorii au putut afla cum se poate instala, cum se poate naviga în aceasta și informațiile la care au acces.

Aplicația UEFA For Players este disponibilă în App Store (iOS) și Google Play (Android).